Image

Cityhold gör sitt första förvärv

Transaktioner Cityhold köper en nybyggd kontorsfastighet på 1 Kingdom Street i Paddington, London.
Publicerad den 13 Januari 2012
Cityhold har köpt en 24 000 kvadratmeter stor kontorsfastighet i London för drygt 2,4 miljarder kronor. Bild: Cityhold. Bild: Cityhold
Cityhold har köpt en 24 000 kvadratmeter stor kontorsfastighet i London för drygt 2,4 miljarder kronor. Bild: Cityhold. Per Sjöberg. Bild: Cityhold. Bild: Cityhold
Per Sjöberg. Bild: Cityhold.

Fastigheten omfattar drygt 24 000 kvadratmeter och köpeskillingen uppgår till 230 miljoner pund, motsvarande cirka 2 440 miljoner kronor.

Köpeskillingen motsvarar en köpeskilling om 100 800 kronor per kvadratmeter.

Den initiala direktavkastningen uppgår till strax under sex procent.

Kontorsbyggnaden var uppförd och ägdes av ett joint venture mellan Aviva Investors och Union Investment Real Estate GmbH, som har gjort flera investeringar i området, och som säljer för att gå igång med andra projekt.

Bland hyresgästerna finns Vodafone, Statoil och Misys Plc. Den genomsnittliga återstående kontraktstiden är 11,5 år.

- Det är en högkvalitativ fastighet med långa hyreskontrakt med stabila hyresgäster. Den passar perfekt in i Cityholds investeringsstrategi, säger Cityholds vd Per Sjöberg.

Jones Lang Lasalle var rådgivare till Cityhold och säljarna representerades av CBRE och Savills.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Låg aktivitet på transaktionsmarknaden – men fortfarande mycket kapital som kommer fortsätta investera"

Bolag CBRE stärker sin rådgivningsverksamhet med Daniel Hummel som ny vd för den svenska verksamheten. För Fastighetssverige berättar han om nya tjänsten på CBRE, återkomsten till fastighetsbranschen och ger sin syn på transaktionsmarknaden 2024.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige