Image

Citycon satsar dryg miljard i Mölndals Galleria

Transaktioner NCC inleder ett samarbete med finska fastighetsbolaget Citycon för den fortsatta utvecklingen och uthyrningen av Mölndals Galleria. Citycons avsikt är att köpa projektet när det är färdigt. Investeringen uppgår till 1,1 miljarder kronor.
Publicerad den 9 September 2014
Citycon går in i NCC:s Mölndals Galleria och avser att köpa projektet vid färdigställande. Bild: NCC
Citycon går in i NCC:s Mölndals Galleria och avser att köpa projektet vid färdigställande.

NCC har påbörjat utvecklingen av Mölndals nya innerstad med SCA:s kontor som är under produktion och planerar nu genom det nya samarbetet att genomföra nästa steg - Mölndals Galleria.

NCC bildar tillsammans med Citycon ett gemensamt projektbolag för den fortsatta utvecklingen och uthyrningen av Mölndals Galleria. Gallerian kommer att bestå av cirka 70 butiker på drygt 32 000 kvadratmeter. Målet är att skapa en levande och attraktiv stadskärna för både invånare och besökare.

– Vi ser en långsiktig och stark konstellation där Citycons kompetens inom konceptutveckling och kontakter med handelsaktörerna tillsammans med NCC:s projektutvecklingskompetens bildar ett starkt lag, säger Katarina Wåhlin Alm, landschef NCC Property Development Sverige.

Projektbolaget ägs till lika delar av bägge parter och NCC kommer fortsatt att ansvara för projektutvecklingen och byggnationen. Planerad byggstart av Mölndals Galleria beräknas under 2015. Gallerian är placerad i norra delen av centrala Mölndal och utöver handel och kontor kommer även ett större antal bostäder att byggas.

Catella har varit NCC:s rådgivare i affären.

Relaterade artiklar

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Det här tror Rutger Arnhult om börsen

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Klöverns vd Rutger Arnhult efter Q3-rapporten. Det här fokuserar mångmiljardären på de kommande kvartalen: "Vi ska ha respekt för att läget är fortsatt osäkert".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY