Image

Citycon säljer köpcentrum i Stockholm till Artmax

Transaktioner Citycon har ingått avtal om att sälja köpcentrumet Åkermyntan i Stockholm till Artmax. Därtill har Citycon utvecklat och sålt intilliggande byggrätter på cirka 7 000 kvadratmeter för flerbostadshus till en fastighetsutvecklare.
Publicerad den 4 April 2018

Citycons totala försäljningspris är ungefär 310 miljoner kronor.

– Försäljningen av Åkermyntan är ett naturligt steg i vår strategi att fokusera på större, dagligvarubaserade köpcentrum i urbana knutpunkter. Försäljningen ger oss möjlighet att stärka vår balansräkning och finansiera våra utvecklingsprojekt, säger Tom Lisiecki, utvecklingschef i Citycon.

– Förvärvet, vårt fjärde i Norden de senaste tolv månaderna, passar bra i vår portfölj med starka kassaflöden och utvecklingspotential. Citycon har gjort ett bra arbete med Åkermyntan och vi är glada att ta över och fortsätta utvecklingen av centrumet och närområdet, säger Kristoffer Ultenius, vd för Artmax.

Åkermyntan Centrum omfattar butiker och service på totalt 9 400 kvadratmeter. Bland hyresgästerna finns Ica, Lidl, Legevisittens lättakut och vård-, mödra- och barnavårdscentraler samt bibliotek.

CBRE var Citycons rådgivare i transaktionen.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är delen som blir allt viktigare för SBB:s värdeökning

Bolag Bertil Nilsson, senior aktieanalytiker på Carlsquare och Rikard Engberg, analytiker på Penser Bank, delar med sig av sin syn för Fastighetssverige. Så här mycket är aktien värd och här kommer fastighetsvärdet att ligga vid årsskiftet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY