Image

Citycon säljer köpcentrum i Stockholm till Artmax

Transaktioner Citycon har ingått avtal om att sälja köpcentrumet Åkermyntan i Stockholm till Artmax. Därtill har Citycon utvecklat och sålt intilliggande byggrätter på cirka 7 000 kvadratmeter för flerbostadshus till en fastighetsutvecklare.
Publicerad den 4 April 2018

Citycons totala försäljningspris är ungefär 310 miljoner kronor.

– Försäljningen av Åkermyntan är ett naturligt steg i vår strategi att fokusera på större, dagligvarubaserade köpcentrum i urbana knutpunkter. Försäljningen ger oss möjlighet att stärka vår balansräkning och finansiera våra utvecklingsprojekt, säger Tom Lisiecki, utvecklingschef i Citycon.

– Förvärvet, vårt fjärde i Norden de senaste tolv månaderna, passar bra i vår portfölj med starka kassaflöden och utvecklingspotential. Citycon har gjort ett bra arbete med Åkermyntan och vi är glada att ta över och fortsätta utvecklingen av centrumet och närområdet, säger Kristoffer Ultenius, vd för Artmax.

Åkermyntan Centrum omfattar butiker och service på totalt 9 400 kvadratmeter. Bland hyresgästerna finns Ica, Lidl, Legevisittens lättakut och vård-, mödra- och barnavårdscentraler samt bibliotek.

CBRE var Citycons rådgivare i transaktionen.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige