Image

Citycon renodlar i Göteborg

Transaktioner Citycon säljer handelsfastigheter i Hindås och Lindome utanför Göteborg och fortsätter därmed att fokusera på köpcentrum. Värdet i affären uppgår till 100 miljoner kronor.
Publicerad den 25 April 2013

Parterna vill inte kommunicera köpeskillingen men Fastighetssverige uppskattar den till cirka 100 miljoner kronor.

Citycon säljer handelsfastigheten Hindås 1:450 i Hindås till Mölnlyckefastigheter.

Hindås har en uthyrningsbar yta på 1 620 kvadratmeter avsett för handel och kontor.

De andra handelsfastigheterna som Citycon säljer är Lindome 2:43, Annetorp 24:2 och 24:5 i Lindome. Köpare är Lindome centrumfastigheter. Lindome har en uthyrningsbar yta för handel och kontor om 7 781 kvadratmeter.

- Försäljningen av handelsfastigheterna Hindås och Lindome kan ses som en del i en övergripande översyn av vår fastighetsportfölj där vi fokuserar mot vår kärnverksamhet att äga och förvalta köpcentrum. Genom försäljningen renodlar vi vår portfölj ytterligare, säger Nils Styf, CIO på Citycon.

Catella var rådgivare åt Citycon.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige