Image

Citycon köper NCC:s andel i Mölndal Galleria

Transaktioner Citycon köper NCC:s 50-procentiga andel av Mölndal Galleria för en köpeskilling baserat på ett fastighetsvärde motsvarande 584 miljoner kronor.
Publicerad den 25 April 2018
Mölndal Galleria. Bild: Citycon
Mölndal Galleria.

NCC har tillsammans med Citycon ett gemensamt projektbolag för utvecklingen och uthyrningen av Mölndal Galleria. Projektbolaget har ägts 50/50 av NCC och Citycon. Som tidigare kommunicerats kommer Citycon att förvärva NCC:s andel när gallerian är färdigställd och avtalade villkor uppfyllda.

Nu har parterna kommit överens om villkoren och det står därmed klart att Citycon köper NCC:s 50-procentiga andel i projektbolaget senare i år.

Mölndal Galleria kommer bestå av cirka 70 butiker med en total uthyrningsbar yta om cirka 24 000 kvadratmeter samt parkering i direkt anslutning. Bland hyresgästerna finns bland andra H&M, Lindex, Ica och Systembolaget. För närvarande är cirka 85 procent av ytan uthyrd.

Mölndal Galleria planeras att invigas i september i år. Citycon tillträder NCC:s andel av projektbolaget i samband med öppningen av gallerian.

Mölndal Galleria kommer även att certifieras enligt Breeam.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige