Image
Bild: Sandell Sandberg

Chakraborty bygger studentbostäder

Bygg Elite Hotels grundare och ägare Bicky Chakraborty finansierar byggnationen av ett studentbostadshus på KTH:s campus Valhallavägen. Byggnationen kommer att starta till hösten 2012 med en beräknad inflyttning under år 2013.
Publicerad den 30 Maj 2012
Bicky Chakraborty finansierar byggnationen av ett studentbostadshus på KTH:s campus Valhallavägen. Bild: Sandell Sandberg. Bild: Sandell Sandberg
Bicky Chakraborty finansierar byggnationen av ett studentbostadshus på KTH:s campus Valhallavägen. Bild: Sandell Sandberg. Bicky Chakraborty. Bild: Elite Hotels. Bild: Elite Hotels
Bicky Chakraborty. Bild: Elite Hotels.

– Bicky Chakrabortys studentbostadshus är ett mycket välkommet tillskott till KTH:s campusmiljö. Tillgången på fina och bra belägna studentbostäder är en avgörande del i konkurrensen om de bästa studenterna, såväl nationellt som internationellt. Därtill kommer huset att i hög grad bidra till att skapa den attraktiva och levande campus-miljö som KTH idag planerar mycket aktivt inför, säger Peter Gudmundson, rektor på KTH.

Bicky Chakrabortys koppling till KTH går ända tillbaka till år 1966 då han först kom till Sverige. Sitt första boende hade han på Körsbärsvägen intill KTH:s campus.

– Studentåren lade grunden för all min fortsatta verksamhet. Jag minns dessa år och den fantastiska gemenskap vi studenter hade med stor glädje. Mitt företag, Elite Hotels, var från början studentägt och vi arbetade med bostäder och social verksamhet för de utländska studenter som kom till Stockholm. Det känns därför som att sluta cirkeln med att nu skapa förutsättningar för att morgondagens studenter ska känna samma glädje och gemenskap i sitt studentliv som jag gjorde i mitt, säger Bicky Chakraborty.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige