Image
Cecilia Vestin startar nytt bolag.
Cecilia Vestin startar nytt bolag. Bild: treinfeldt.com

Cecilia Vestin startar nytt bolag – blir partner med Therese Reinfeldt

Bolag Efter ett halvårs time out i Spanien är branschprofilen Cecilia Vestin åter redo för hetluften. För Fastighetssverige berättar hon mer om sitt nystartade bolag – och betydelsen av att kliva in i Fastpartners redan namnkunniga styrelse.
Publicerad den 24 Juni 2019
Cecilia Vestin vann utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna 2015. Bild: Nicklas Tollesson
Cecilia Vestin vann utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna 2015. Therese Reinfeldt. Bild: treinfeldt.com
Therese Reinfeldt.

Som Fastighetssverige kunde berätta i slutet av förra sommaren valde Cecilia Vestin, som utsågs till Årets Unga Fastighetskvinna 2015, att lämna tjänsten som vd för Arcona Projektutveckling – som hon handplockades till av dåvarande vd:n Jeanette Reuterskiölds – efter mindre än ett år.

Under våren har Vestin emellertid återigen närmat sig hetluften bland annat genom att kliva in som interim Affärsområdeschef på Castellum.

– Det känns jättebra att vara tillbaka. När jag lämnade Arcona så vi bestämde oss faktiskt för att stanna kvar i vårt hus i Spanien efter sommaren, och bodde där hela hösten.

– Så här i efterhand var det ett väldigt bra beslut, barnen fick testa på att gå en termin i skolan där nere, och jag fick tid att fundera mer på vad jag ville göra, säger Cecilia Vestin.

Efter nyår, när flyttlasset gick hem till Sverige igen, bestämde sig Vestin för att starta ett eget bolag, hon kommer vara kvar inom fastighetsbranschen och jobba i partnerskap tillsammans med Therese Reinfeldt. När interimsuppdraget på Castellum avslutades har duon dragit upp grunderna för samarbetet.

– Det känns jättekul att bygga upp ett eget bolag, och extra roligt såklart att få göra det tillsammans med Therese som har 20 års erfarenhet av executive search, styrelserekrytering och styrelseutvärderingen i branschen.

– Bolaget byggs med full fart nu och vi har träffat ett antal personer inom fastighet- och byggbranschen vilka vi kommer hjälpa under hösten. Med min erfarenhet från fastigheter och Therese erfarenhet från executive search så kan vi göra mycket nytta inom branschen.

– Även om det finns ett antal bolag som sysslar med strategi, analys och rekryteringsfrågor så har vi ett unikt erbjudande med den gemensamma kunskap och erfarenhet vi besitter, säger Cecilia Vestin.

I samband med Fastpartners årsstämma i våras valdes Cecilia Vestin även in i Sven-Olof Johannsson & Co:s styrelse:

– Det känns fantastiskt roligt. Att få verka på styrelsenivå i ett av de större noterade fastighetsbolagen är något jag haft som mål ända sedan jag gav mig in i branschen, säger Cecilia Vestin.

I och med styrelseuppdraget så har Vestin certifierat sig för styrelsearbete i så väl noterade som onoterade bolag – parallellt med att hon undervisat på yrkeshögskolan Newton i Fastighetsföretagande.

Utöver byggandet att Vestin & Partners AB, som det nya bolaget heter, tar Cecilia Vestin gärna sig an fler styrelseuppdrag framöver.

– Absolut. Jag går gärna in och stöttar och bidrar, säger hon.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

ChatGPT: "Proptech kommer revolutionera fastighetsbranschen"

Teknik "Den svenska fastighetsbranschen befinner sig för närvarande i en mycket aktiv fas." Så beskriver ChatGPT alltså läget just nu i fastighetsbranschen – sannolikt en bild som inte alla skulle känna igen sig i. Fastighetssverige bestämde sig för att ta reda på vilka andra insikter AI-assistenten har om den svenska fastighetsbranschen och framtiden för AI och proptech i den samma.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige