Image

CBRE satsar på nytt tjänsteområde

Bolag CBRE erbjuder nu ett nytt tjänsteområde på den svenska marknaden: Building Consultancy, med fokus på projektledning och projektstyrning för fastighetsägare.
Publicerad den 15 Oktober 2015

Inom avdelningarna Global Workplace Solutions (tidigare GCS och numera GWS) och Asset Services erbjuder CBRE sedan flera år tillbaka projektledning. GWS erbjuder hyresgäster projektledning avseende anpassnings- och ombyggnadsprojekt och Asset Services erbjuder samma tjänster till förvaltningskunder. Det blir därmed ett naturligt steg att även erbjuda tjänster kring projektledning och projektstyrning för fastighetsägare. Dessutom kommer CBRE numera att kunna tillhandahålla teknisk DD inom vissa områden.

På flertalet av de marknader där CBRE verkar internationellt har företaget en fullt utvecklad och mycket uppskattad verksamhet inom Building Consultancy. Det svenska affärsområdet kommer att bygga vidare och utveckla den befintliga verksamheten i nära samarbete med Building Consultancy inom EMEA. Kontaktperson i Sverige för denna avdelning är Victor Cunningham. Victor har under de senaste 2,5 åren arbetat inom CBRE GWS med projektledning gentemot hyresgäster på den svenska marknaden.

Som ansvarig för Project Management inom Asset Services i Sverige har Jerry Fitzgerald rekryterats. Jerry kommer närmast från WSP och har över 20 års erfarenhet inom projektledning. Till samma avdelning har också Benjamin Larsson rekryterats. Benjamin kommer närmast från Bygg-Fast där han arbetade som projektledare.

Niklas Samuelsson, vice vd för CBRE Sweden, kommenterar:
- Det finns en stor efterfrågan på konsulttjänster inom Building Consultancy. Vi är mycket nöjda över att kunna erbjuda marknaden dessa tjänster. Eftersom det är så stort tryck på marknaden är det svårt att få tag på erfaren personal inom detta segment. Vi är mycket stolta och glada över de rekryteringar och nyutnämningar vi gjort.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige