Image

CBRE Global Investors köper känd fastighet i Oslo

Transaktioner CBRE Global Investors har förvärvat den välkända kontorsfastigheten Hieronymus Heyerdahlsgate 1 i Oslo för en av sina Pan-Europeiska fonder.
Publicerad den 19 Februari 2016

Hieronymus Heyerdahlsgate 1 ligger i bästa läge i Oslo CBD intill Rådhuset och är ett välkänt landmärke i Oslo. Byggnaden består av cirka 14 000 kvadratmeter kontor och handel och är uppkallad efter Hieronymus Heyerdahl som var Oslos borgmästare i perioden 1912-1914.

Den uppfördes 1936 i samband med Rådhusets och området Vikas uppbyggnad. I dag inrymmer den moderniserade byggnaden flertalet kontors- och handelshyresgäster, varav några har varit i byggnaden sedan den uppfördes. Säljaren är Bendixen Eiendom AS och fastigheten har varit i familjens ägo sedan uppförandet.

Andreas Norberg, Head of Acquisitions Nordics, CBRE Global Investors, kommenterar:
– Vi är väldigt nöjda med att ha ingått avtal om förvärv av en av Oslos mest välkända kontorsfastigheter för en av våra fonder. Vi ser fram emot att fortsätta det utmärkta arbetet som familjen Bendixen gjort för att positionera HH 1 som en av de mest attraktiva kontorsfastigheterna i Oslo.

Rik Eertink, Country Manager Nordics, CBRE Global Investors, kommenterar:
– Detta är vårt andra förvärv i Oslo vilket vi är mycket nöjda med att ha genomfört. Vår målsättning är göra ytterligare förvärv i Norden i den närmaste framtiden och vi letar aktivt efter nya investeringsmöjligheter. Vi har varit etablerade i Norden i tio år och har innehav i samtliga fyra länder. Med vårt dedikerade lokala team har vi ambitiösa planer att växa vår verksamhet i Norden.

CBRE Global Investors äger sedan tidigare Bogstadveien 11 med H&M flaggskeppsbutik i Oslo.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Carl Janglin beskriver turbulensen på OP: "Tvingades krympa för att överleva"

Bolag Oscar Properties avgående vd Carl Janglin berättar för Fastighetssverige varför han lämnar bolaget, hur pressen har varit de senaste månaderna och varför den korta tiden på bolaget inte blev som han hade tänkt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige