Image
Benny Thögersen.
Benny Thögersen. Bild: Axel Ohlsson

Catena ökar förvaltningsresultatet med 15 procent

Bolag Catena visar en stark start på året med ett fortsatt stabilt kassaflöde under det första kvartalet. Aktiv projektutveckling över tid och lägre räntekostnader är två faktorer som bidrar till det goda resultatet.
Publicerad den 26 April 2019

Rapporten i korthet:

• Hyresintäkterna ökade med 12 procent till 294,0 Mkr (263,2).
• Driftsöverskottet ökade med 16 procent till 223,2 Mkr (192,6).
• Förvaltningsresultatet ökade med 15 procent till 155,9 Mkr (135,9).
• Periodens resultat ökade till 245,8 Mkr (176,6), motsvarande ett resultat per aktie om 6,52 kr (4,72), varav värdeförändringar ingår med 157,4 Mkr (86,8).
• Substansvärde per aktie EPRA NAV ökade till 178,50 kr (155,92).

Vd:n Benny Thögersen kommenterar rapporten:
– Catena har goda förutsättningar att fortsätta växa även i händelse av avtagande tillväxt inom traditionell retail. Det räcker att blicka mot utvecklingen i Asien och framförallt Kina för att se tendensen och även i Sverige pekar trenden tydligt i en riktning – det är den digitalt drivna handeln som nu är detaljhandelns tillväxtmotor.
– Idag anpassar vi allt fler terminaler för en snabbare och mer komplex och individualiserad omnihandel med kapacitet att hantera större transaktionsmängder och kraftigt ökande andel konsumentordrar direkt från lager. Terminalernas placering är ännu mer central för att kunna maximera nyttan och minska transportbelastningen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige