Image
Peter Andersson.
Peter Andersson. Bild: Catena

Catena lanserar grönt ramverk

Ekonomi/Finansiering Catena etablerar ett MTN-program för upplåning på kapitalmarknaden med ett rambelopp om fem miljarder kronor. I samband med detta lanserar Catena också ett grönt ramverk.
Publicerad den 1 Juni 2021

Catena har upprättat ett grundprospekt för MTN-programmet som Finansinspektionen godkänt och registrerat.

Vidare lanserar Catena ett ramverk för grön finansiering som gör det möjligt att emittera gröna obligationer under MTN-programmet. För att säkerställa att ramverket uppfyller högt ställda miljökrav har det granskats av det oberoende klimat- och miljöforskningsinstitutet Cicero, som tilldelat ramverket betyget Cicero Medium Green. Information om Catenas gröna ramverk finns tillgängligt på Catenas webbplats. I upprättandet av ramverket har Swedbank agerat rådgivare.

– MTN-programmet kompletterar Catenas befintliga upplåning och skapar ytterligare flexibilitet i vår låneportfölj, med det gröna ramverket kan vi dessutom matcha Catenas hållbarhetsambitioner fullt ut genom att erbjuda gröna obligationer som ett investeringsalternativ, säger Peter Andersson, finanschef på Catena.

Swedbank är ledarbank för MTN-programmet och kommer tillsammans med Danske Bank och SEB att agera som emissionsinstitut. Advokatfirman Glimstedt är legal rådgivare till Catena.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige