Image

Catena köper terminalfastighet av Postnord

Transaktioner Catena har tecknat avtal om att köpa fastigheten Skogskojan 1 i Östersund av Postnord. Affären sker som ett bolagsförvärv till ett underliggande fastighetsvärde om 56 miljoner kronor.
Publicerad den 13 September 2016
Gustaf Hermelin. Bild: Catena Fastigheter
Gustaf Hermelin.

Fastigheten är den första nybyggda i sitt slag som kan betjäna såväl brev- som paketdistribution. Byggnationen omfattar 3 500 kvadratmeter, varav 2 700 kvadratmeter logistikytor och cirka 800 kvadratmeter kontor och personalutrymmen.

Tomten omfattar dryga 28 000 kvadratmeter vilket möjliggör ytterligare byggnation. Husen är nyproducerade med hyreskontrakt som löper under 15 år med en årlig hyresintäkt om cirka 3,8 miljoner kronor. Catena tillträder fastigheten under fjärde kvartalet 2016.

– Detta förvärv ligger i linje med vår ambition att serva våra kunder med effektiva terminallösningar i tillväxtregioner över hela landet samt att hjälpa till med hela distributionskedjan, hela vägen ut till konsument, säger Catenas vd Gustaf Hermelin.

CBRE var säljarens rådgivare i affären.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

ChatGPT: "Proptech kommer revolutionera fastighetsbranschen"

Teknik "Den svenska fastighetsbranschen befinner sig för närvarande i en mycket aktiv fas." Så beskriver ChatGPT alltså läget just nu i fastighetsbranschen – sannolikt en bild som inte alla skulle känna igen sig i. Fastighetssverige bestämde sig för att ta reda på vilka andra insikter AI-assistenten har om den svenska fastighetsbranschen och framtiden för AI och proptech i den samma.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige