Image

Catena köper av Midroc i Växjö

Transaktioner Catena köper fastigheten Postiljonen 1 i Växjö av Midroc för 80 miljoner kronor.
Publicerad den 12 Oktober 2015

Midroc har ägt och förvaltat Postens lokala distributionscentral sedan den byggdes 1998.

- Vi har nyligen genomfört en hyresgästanpassning och tecknat ett långt hyresavtal med Postnord Sverige, så fastigheten var redo för en försäljning. Marknadsläget är mycket gynnsamt just nu och det har funnits ett stort intresse för fastigheten, så för oss är det här rätt tidpunkt att sälja, säger Peter Syrén, vd för Midroc Real Estate.

Terminalen omfattar nästan 7 000 kvadratmeter. Hyreskontraktet med Postnord löper ut i mars 2022 och har en årlig hyresintäkt om 6,4 miljoner kronor. Catena tillträder fastigheten i början av november.

- Med förvärvet i Växjö får Catena nu sin första logistikterminal i denna del av Småland och den blir ett utmärkt komplement till våra redan starka logistikpositioner i Jönköping och Nässjö. Terminalen är en tekniskt avancerad fastighet och det långa hyresavtalet ger oss möjlighet att stärka vårt samarbete med en kund som både är stabil och långsiktig, säger Catenas vd Gustaf Hermelin.

CBRE var rådgivare till säljaren Midroc.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ishockeyikonen: "Padeln är överetablerad – det drabbar alla"

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping HV71:s meste, och kanske bäste, spelare genom tiderna har likt många andra profiler gett sig in i padelindustrin. För Fastighetssverige berättar Johan Davidsson om varför han tror att hans Padelcenter kommer klara sig och hur aktörerna behöver tänka för att hitta lönsamhet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige