Image
Catena har ingått bindande avtal för förvärvet av Halmslättens två fastigheter.
Catena har ingått bindande avtal för förvärvet av Halmslättens två fastigheter. Bild: Halmslätten

Catena ingår bindande avtal för Halmslätten-förvärvet

Transaktioner Catena har tecknat avtal med Halmslätten Fastighets AB gällande förvärvet av två logistikfastigheter i Umeå och Halmstad. Förvärvet sker som en bolagsaffär till ett underliggande fastighetsvärde om 1 520 miljoner kronor före avdrag för latent skatt.
Publicerad den 31 Mars 2022

Den 21 februari offentliggjorde Catena avsikten att förvärva fastigheterna Vrangelsro 5:4 i Halmstad och Logistiken 3 i Umeå från Halmslätten Fastighets AB. Båda fastigheterna har Martin & Servera, Sveriges ledande restauranggrossistföretag, som hyresgäst.

Kort om transaktionen:
Omfattar fastigheterna Vrangelsro 5:4 i Halmstad om 49 980 kvm i uthyrningsbar yta och Logistiken 3 i Umeå om 23 005 kvadratmeter.
Det uppskattade driftnettot för båda fastigheterna är 60,5 MSEK.
Kontraktstiden är 12 år för Vrangelsro 5:4 och 9 år för Logistiken 3.
Vrangelsro 5:4 uppfördes 2009 och Logistiken 3 uppfördes 2015.
Båda fastigheterna är certifierade enligt BREEAM.
Tillträde är satt till 13 april.

Förvärvet av Vrangelsro 5:4 och Logistiken 3 ger Catena två moderna logistikfastigheter med en långsiktig stark hyresgäst i Martin & Servera. Båda fastigheterna har en attraktiv hållbarhetsprofil genom att vara helt självförsörjande på uppvärmning genom värmeåtervinning från kylsystemet.

Genom förvärvet stärker Catena sin position i attraktiva logistiklägen där bolaget idag har ett existerande bestånd. Halmstad befinner sig mellan två av Sveriges starkaste logistiknav, Göteborg och Helsingborg, och Umeå utgör ett viktigt logistikläge i en region där exempelvis nya etableringar inom grön stålindustri och batteritillverkning för elbilar växer.
– Vi är nöjda att kunna addera Vrangelsro 5:4 och Logistiken 3 till vårt bestånd. Förvärven är i linje med vår strategi att äga och förvalta moderna logistikfastigheter i viktiga logistiklägen. Genom att stärka vår närvaro i Halmstad och Umeå positionerar vi Catena för fortsatt attraktiv tillväxt, säger Jörgen Eriksson, vd Catena.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Fortfarande inget beslut om Scandinavium

Bygg/Arkitektur Inte heller den här gången kom det ett beslut från kommunstyrelsen i Göteborg om arenans öde. Det rödgröna styrets ansvarige för idrottsfrågor, kommunstyrelsens ledamot Daniel Bernmar (V), säger till Fastighetssverige att förhandlingarna om vilket alternativ man föredrar fortfarande pågår.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige