Image
Catena förvärvar en logistikfastighet i Linköping för 206 miljoner.
Catena förvärvar en logistikfastighet i Linköping för 206 miljoner. Bild: Catena

Catena förvärvar logistikfastighet för 206 miljoner

Transaktioner Catena förvärvar en modern och effektiv logistikfastighet i Linköping. I fastigheten är livsmedelsföretaget Scan Sweden hyresgäst.
Publicerad den 8 Juli 2021

Förvärvet av fastigheten Glasblåsaren 14 sker genom en bolagsaffär till ett underliggande fastighetsvärde om 206 miljoner kronor efter avdrag för latent skatt. Säljare är fondförvaltningsbolaget Pareto Eiendomsinvest Nordic AS.

Fastigheten, som är byggd 2009, har en tomtareal om cirka 22 000 kvadratmeter och en uthyrningsbar yta om 9 640 kvadratmeter. Större delen är kyllager och 2 180 kvadratmeter utgörs av ett höglager med 20 meters takhöjd. Det beräknade driftsöverskottet uppgår till 10,7 miljoner kronor och fastigheten är fullt uthyrd med en kvarvarande hyrestid om tolv år. Det geografiska läget längs med det stora transport- och godsflödet mellan Malmö, Göteborg och Storstockholmsregion innebär ett utmärkt logistiskt läge.
– Catena äger sedan tidigare flera fastigheter i Linköping, med förvärvet växlar vi nu upp ytterligare vid denna viktiga nod i det logistiska nätverket. Att vi dessutom etablerar en relation med Scan, som är en stabil hyresgäst inom ett segment där vi redan har mycket kunskap och erfarenhet, hoppas vi leder till ett långt och givande samarbete framöver, säger Tobias Karlsson, Regionchef Stockholm på Catena.

Hyresgästen Scan är en av den svenska livsmedelsbranschens största aktörer. Linköping och den aktuella anläggningen utgör Scans centrum för nationell distribution – fastigheten ligger dessutom i anslutning till en av Scans egna produktionsanläggningar på Tornby industriområde.

Catena tillträder fastigheten den 31 augusti. Detaljplanen medger möjligheter för framtida byggnation på fastigheten.

Cushman & Wakefield var säljrådgivare åt Pareto.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige