Image

Catellas transaktionsvolym 2011: 60 miljarder

Bolag Catellas fastighetsrådgivning, med verksamhet i tio europeiska länder, redovisar en transaktionsvolym om 60,8 miljarder kronor (6,8 miljarder EUR) för 2011.
Publicerad den 1 Februari 2012
Anders Palmgren. Bild: Catella. Bild: Catella
Anders Palmgren. Bild: Catella.

Transaktionsvolym ökade därmed med 2,9 procent under 2011, räknat i svenska kronor. I euro är ökningen hela 9,3 procent, jämfört med 2010.

Bland Catellas genomförda uppdrag 2011 ingår bland annat: DNB:s försäljning av Sannergate 2 i Oslo; förvärv och finansiering för ett konsortium av byggrätterna till FN:s huvudkontor i Köpenhamn; skapande av och kapitalanskaffning till Turun Teknologiankiinteistöt Oy i Finland; sale and lease back-försäljningen av Eroskis fastigheter till Axa i Spanien; försäljningen av Eurocrystal i Paris; och i Sverige den största exekutiva fastighetsauktionen någonsin i försäljningen av Kefrens bestånd, Diös kontanta nyemission i samband med förvärvet av Norrvidden och refinansieringen, den första baserad på institutionellt kapital, av en fastighet uthyrd till Volvo PV på uppdrag av Doughty Hanson.

- Dessa transaktioner visar på Catellas bredd som rådgivare i sektorn, vilket möjliggörs av våra medarbetares djupa fastighetskunnande, lokala marknadskännedom och kunskap om kapitalmarknaden, säger Anders Palmgren, ansvarig för Catellas corporate finance-verksamhet.

- Under 2012 och 2013 ska stora lånevolymer omförhandlas. Med anledning av detta satsar vi nu på att utöka vårt tjänsteutbud i flera länder för att kunna tillgodose behovet av kapital, såväl avseende eget kapital som skuld, säger Anders Palmgren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige