Image

Catella förstärker förvaltningen

Bolag I dag tar Henrik Gripenvik och Henrik Holmer över förvaltningsansvaret för Catella Reavinstfond.
Publicerad den 11 Juli 2016

Den 1 september ansluter ytterligare en senior förvaltare till teamet som har lång erfarenhet från fondförvaltning och fokus på hållbarhetsfrågor inom förvaltning.

För Catella Småbolagsfond tar samtidigt Martin Nilsson och Henrik Holmer över ansvaret för förvaltningen.

– Vi går mot mer teamorienterad förvaltning i dessa fonder, precis som vi tidigare har gjort i fonderna Catella Hedge och Catella Nordic Long Short. Dessutom förstärker vi förvaltningsteamet med specialistkunskap inom hållbarhet. Denna utveckling av vår förvaltning och vårt team kommer att bidra till att skapa ytterligare kundvärde och säkerställa en fortsatt hög nivå i vår förvaltning framöver, säger Erik Kjellgren, chef för Catellas svenska fondförvaltning.

– Syftet med förändringen är också att skapa en tydligare förvaltningsfilosofi och process. Catella kommer att ytterligare förstärka sin position inom aktiv förvaltning och samtidigt förbättra våra processer för hållbar förvaltning. Två områden som är centrala för att skapa kundvärde nu, och i framtiden, säger Erik Kjellgren.
Teamen som nu tar över ersätter därmed Mikael Hanell, som lämnar ansvaret för Catella Reavinstfond och Catella Småbolagsfond.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige