Image

Catella etablerar Property Investment Management i Spanien och Portugal

Bolag Catella startar verksamhet inom Property Investment Management i Spanien och Portugal i ett initiativ under ledning av Javier Hortelano. Han har gedigen erfarenhet från marknaden för fastighetsinvesteringar i Europa och kommer till Catella från en roll som partner på PWC.
Publicerad den 30 Juni 2015

Tidigare har Javier Hortelano haft olika roller på Redevco, senast som COO med ansvar för Investment Management på alla större europeiska marknader.

- Vi utvärderar löpande expansion till nya utvalda regionala marknader. Den spanska marknaden är i en återhämtningsfas med växande affärsaktivitet och investeringsvolymer och inflödet av utländskt kapital är stort. Etableringen av Propery Investment Management i Spanien grundas på vår framgångsrika lansering av en liknande verksamhet i Frankrike i början av 2014. Vi ser också Portugal som en naturlig expansion av den spanska verksamheten tack vare Javiers erfarenhet och likheten mellan marknaderna, säger Timo Nurminen, affärsområdeschef för Property Investment Management på Catella.

Javier Hortelano kommer till Catella från en roll som partner på PWC Real Estate Transaction Services, där han ledde verksamheten inom kommersiella fastigheter (detaljhandel, kontor och logistik). Han har gedigen erfarenhet från ledande befattningar inom både de spansk-portugisiska och europeiska fastighetsmarknaderna för Investment Management. Han har bland annat etablerat Property Investment Management för två paneuropeiska investerare på den spansk-portugisiska marknaden. Javier Hortelano är också ordförande i spanska ”Council of Shopping and Retail Parks”, en position som han i princip kommer att behålla.

- Vi är glada över att meddela att vi kommer att bygga vår spanska verksamhet inom Property Investment Management tillsammans med Javier Hortelano. Javier är en framstående person på den spansk-portugisiska fastighetsmarknaden och han har en bred och gedigen bakgrund inom både detaljhandel och andra fastighetssegment. Detta tillsammans med hans djupa kunskap om den lokala marknaden, som är en helt avgörande faktor, gör att Javier passar perfekt för uppdraget, säger Timo Nurminen.

Den nya verksamheten kommer att fokusera på fastighetsinvesteringar och kapitalförvaltning på uppdrag av spanska och utländska investerare. Verksamheten kommer att vara oberoende till Catellas nuvarande fastighetsrådgivning i Spanien med kontor i Madrid.

Inom affärsområdet Property Investment Management uppgår det förvaltade kapitalet till cirka 3,1 miljarder euro och verksamhet finns i Tyskland, Finland, Frankrike, Danmark, Spanien och Baltikum.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige