Image

Castellum vill köpa Norrporten

Bolag Handeln i Castellum-aktien handelsstoppades på måndagseftermiddagen sedan Reuters skrivit att Castellum planerar att lägga ett bud på Norrporten. Nu på tisdagsmorgonen bekräftar Castellum intresset för Norrporten.
Publicerad den 8 Mars 2016

Norrporten, och dess ägare AP2 och AP6, har de senaste månaderna arbetat för en IPO, men nu kan det alltså bli tal om en försäljning av beståndet, värt cirka 25 miljarder kronor, till Castellum istället.

Castellum skriver på tisdagsmorgonen: ”Det finns många olika affärsmöjligheter för Castellum och bolaget utvärderar därför löpande potentiella förvärv och avyttringar av fastigheter i syfte att utveckla sitt fastighetsbestånd. En sådan affärsmöjlighet är ett förvärv av Norrportens fastighetsbestånd, vilket bolaget också därför för närvarande utvärderar. Idag finns det dock inte någon ytterligare information att förmedla men bolaget avser att informera marknaden om den nu pågående utvärderingsfasen resulterar i att bolaget går vidare och genomför ett förvärv.”

Castellum har anlitat Carnegie Investment Bank som finansiell rådgivare för utvärderingen.

Handelsstoppet hävs i och med bekräftelsen och startar som vanligt när börsen öppnar klockan 09.00.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige