Image

Castellum växer i Uppsala

Transaktioner Castellum har köpt två fastigheter i främre Boländerna, Uppsala, om sammanlagt 11 500 kvadratmeter.
Publicerad den 3 Mars 2017
Castellum köper två fastigheter i Boländerna. Bild: Castellum
Castellum köper två fastigheter i Boländerna.

Den ena fastigheten kommer kortsiktigt att användas för lager- och logistikkunder – men rymmer också en byggrätt. Den ger Castellum möjligheter att i framtiden bygga kontor, belägna med tio minuters promenadavstånd till resecentrum.

– Uppsala växer och förändras snabbt. Det finns ett behov både av nya bostäder och arbetsplatser. Det innebär att befintliga industriområden omvandlas för att ge plats både åt kontor och boende, säger Björn Johansson, Castellums affärsområdeschef i Uppsala.

Han tillägger att Uppsala kommun har ett strukturprogram för främre Boländerna med syfte att ändra användningen av marken till framför allt kontor för bland annat forskningsbaserad industri.

I förvärvet ingår också en lager- och logistikfastighet. Castellum upplever i dag hög efterfrågan på den typen av lokaler i Uppsala inom sitt nuvarande bestånd.

– Att växa inom detta segment är en del av Castellums tillväxtstrategi i Uppsala, säger Björn Johansson.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige