Image
Marievik 27 till vänster och skiss ut detaljplanen för utvecklingen av Marievik 30 till höger. AMF Fastigheter har nu köpt båda fastigheterna från Castellum för nästan en miljard kronor.
Marievik 27 till vänster och skiss ut detaljplanen för utvecklingen av Marievik 30 till höger. AMF Fastigheter har nu köpt båda fastigheterna från Castellum för nästan en miljard kronor. Bild: Castellum

Castellum säljer för nära en miljard till AMF Fastigheter

Transaktioner Castellum avyttrar fastigheterna Marievik 27 och Marievik 30 till AMF Fastigheter för 962 miljoner kronor, varav 80 miljoner betalas när ny detaljplan vinner laga kraft. Underliggande fastighetsvärde som är i linje med bokfört värde uppgår till 962 miljoner kronor med marknadsmässigt avdrag för latent skatt.
Publicerad den 23 December 2022

Fastigheterna har totalt en uthyrningsbar area på 11 620 kvadratmeter där AFRY och Leica är de största hyresgästerna.

– Vi är glada att kunna överlämna dessa välskötta fastigheter till AMF fastigheter som den naturliga tagaren och som kommer att fortsätta driva utvecklingen i området, säger Rutger Arnhult, vd för Castellum.

– Marievik har en enorm potential. Med förvärvet av Marievik 27 och Marievik 30 utökar vi vårt innehav ytterligare i en av Stockholms mest intressanta stadsdelar och därmed möjligheten att utveckla stadsdelen. Vi ser fram emot att tillsammans med staden och andra aktörer långsiktigt utveckla Marievik till en levande och attraktiv kajstad, säger Fredrik Ronvall, chef fastighetsinvesteringar AMF Fastigheter.

Fastigheterna är belägna vid Årstaängsvägen i Marievik, centralt i det område som står inför en stor omvandling och upprustning under de kommande åren. Marievik 27 innefattar moderna kontorslokaler på sju plan med hyresgäster såsom AFRY, Leica Geosystems Technology och Postnord. Marievik 30 är en byggrätt för kommersiellt ändamål, för närvarande obebyggd ovan mark, och utgörs av en asfalterad markparkering ovanför garage i två plan.

AMF Fastigheter är redan före förvärvet en stor majoritetsägare i Marievik med sju fastigheter och byggrätter i beståndet. Det totala antalet blir nu nio med en total lokalarea om cirka 133 000 kvadratmeter.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Så sätts rätt team med unikt rekryteringsarbete

Presenteras av Fastighetsägarna Service

Senast från Fastighetssverige Plus

Hetaste rekryteringarna under första kvartalet

Karriär Fastighetssverige har synat branschens hetaste rekryteringar under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige