Image
Kontorsfastigheten Neroport/Ferring i Köpenhamn.
Kontorsfastigheten Neroport/Ferring i Köpenhamn. Bild: Genesta Property Nordic

Castellum miljardsäljer till Genesta

Transaktioner Castellum har ingått avtal med Genesta om att sälja fastigheten Sundby Overdrev på adressen Kay Fiskers Plads 9-11 i Köpenhamn. Köpeskillingen 778 miljoner danska kronor, motsvarande cirka 1,057 miljarder svenska kronor. Priset är i nivå med senaste värdering i Q4 2020, enligt Castellum.
Publicerad den 19 April 2021

Genesta köper kontorsfastigheten Ferring/Neroport i Köpenhamn av Castellum. Den 32 704 kvadratmeter stora byggnaden ska utvecklas till en modern och hållbar fastighet – som tillgodoser de nya och förändrade behoven på kontorsmarknaden.
– Det här är ett perfekt tillskott till vår portfölj av kontorsfastigheter i strategiska lägen i Norden. Jag är stolt över teamet, det är den andra transaktionen på bara några veckor, säger Genestas vd David Neil.
– Fastigheten har varit i Castellums ägo sedan förvärvet av Norrporten och gett en bra avkastning under dessa fem år. När fastigheten nu blir nästan helt vakant väljer vi att sälja och investera i andra kontors- och logistikfastigheter via nyproduktion och förvärv. Vår strategi att växa i Norden och tillväxtmarknader som Köpenhamn ligger fast, säger Henrik Saxborn, vd för Castellum.

Med sitt 80 meter höga torn är Ferring/Neroport ett landmärke och en av de högsta byggnaderna i Danmark. Fastigheten ligger i Ørestad, mittemellan citykärnan och Köpenhamns flygplats och drar nytta av utmärkta kommunikationer med tunnelbanan och regionaltåget rätt utanför dörren. När den nuvarande ankarhyresgästen Ferring Pharmaceuticals flyttar ut startar Genesta en omfattande renovering. I kombination med det utmärkta läget blir fastigheten en modern och attraktiv produkt på hyresgästmarkanden, menar Genesta.
– Den här unika fastigheten har stort potential. Genesta vill skapa något som verkligen tillgodoser kontorshyresgästers nya och förändrade behov, kommenterar David Neil.

Köpenhamn är ett av fokusområdena i Genestas investeringsstrategi och ambitionen är att fortsätta stärka närvaron i regionen.
– Förvärvet är ett perfekt exempel på vad vi letar efter. Nu fortsätter vi att söka efter intressanta investeringar i segmentet kontor, logistik, bostäder och handel här i Köpenhamn, men också i våra andra fokusområden i Norden, säger Henrik Bastman, Head of Transactions, Genesta.

Efter försäljningen består Castellums Köpenhamnsportfölj av kontor och logistikfastigheter till ett värde av fyra miljarder danska kronor, motsvarande cirka 5,4 miljarder svenska kronor.

KPMG och Bruun & Hjejle var Genestas rådgivare under köpet.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter NCC-försäljningen – så ser Nordstjernans framtida investeringsstrategi ut

Bolag Ax:son Johnson-ägda Nordstjernan fortsätter minska sitt innehav i bygg och fastigheter i och med försäljning av sex miljoner aktier, motsvarande 6,1 procent av kapitalet, i NCC till Obos. Bolagets vd Peter Hofvenstam berättar för Fastighetssverige varför man valt att minska exponeringen mot bygg och fastigheter och var man ser framtida investeringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige