Image

Castellum investerar för kvarts miljard

INVESTERING Castellum investerar, genom helägda dotterbolag, närmare en kvarts miljard kronor, dels i befintliga fastigheter, och dels genom förvärv av en ny fastighet
Publicerad den 11 Mars 2008

Fastighets AB Brostaden har påbörjat ombyggnation av en befintlig fastighet i Mariehäll, Stockholm. Den befintliga industrifastigheten kommer att byggas om till en modern handelsfastighet med hem- och inredningsgalleria varav cirka 50 procent av ytan redan har kontrakterats. Totalt kommer 14 900 kvadratmeter att konverteras till en beräknad investering om 130 miljoner kronor. Ombyggnationen beräknas vara färdigställd i slutet av 2009.

Brostaden har i samband med förlängning av ett större hyresavtal påbörjat en modernisering av befintliga kontorsytor i Elektronikbyn i Kista, Stockholm. Åtgärderna omfattar bland annat att länka samman två fastigheter och i den nya delen inryms entré och konferenslokaler. Ombyggnationen beräknas vara färdigställd vid halvårsskiftet 2009 och investeringen beräknas uppgå till 40 miljoner kronor.

Vidare har Brostaden påbörjat projektering av en ny gång- och cykelbro över E4 vid Smista Allé i anslutning till Kungens Kurva. Bron ökar tillgängligheten mellan allmänna kommunikationer och Smista Allé där Brostaden har cirka 66 000 kvadratmeter outnyttjade byggrätter. Investeringen beräknas uppgå till 20 miljoner kronor.

Aspholmen Fastigheter AB har påbörjat ny- och ombyggnation av två befintliga fastigheter, en i området Tunbytorp i Västerås och en i området Holmen i Örebro. Den sammanlagda investeringen beräknas uppgå till 25 miljoner kronor.

Fastighets AB Briggen har förvärvat en lager/industrifastighet om 3 600 kvadratmeter för 23 miljoner kronor. Fastigheten som ligger i Malmö har ett bra kommunikationsläge med anslutning till ring- och motorvägar och är fullt uthyrd. Avtal har tecknats och tillträde har skett under februari månad.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige