Image
DS Smith blir hyresgäst hos Castellum.
DS Smith blir hyresgäst hos Castellum. Bild: Castellum

Castellum hyr ut 5 100 kvadratmeter i Brunna

Uthyrning Castellum och DS Smith tecknar ett hyresavtal på Mätarvägen 43 i Brunna, på 5 144 kvadratmeter. Hyresavtalet sträcker sig till januari 2031.
Publicerad den 13 September 2023

– Vi är glada över att välkomna ytterligare ett nytt spännande företag, DS Smith, till området. Våra moderna, effektiva lokaler med bra prestanda som dessutom har en solcellsanläggning på taket kommer passa DS Smith verksamhet som handen i handsken, säger Sven Stork, region-vd i Stockholm.

DS Smith är en ledande leverantör av hållbara förpackningslösningar som verkar globalt. Flytten till Brunna är en satsning för region Stockholm/Mälardalen där DS Smith ökar sin befintliga lageryta för att bättre kunna ge service åt kunderna inom denna region. DS Smith tillträder lokalen den 1 februari 2024.
– Vi anser att Brunna är ett perfekt läge för oss logistiskt, vi har ett flertal befintliga kunder inom detta område och lokalen i sig med solpaneler och LED belysning passar in i vår strategi att vara en ledande leverantör av hållbara förpackningslösningar, säger Fredrik Axelsson, DS Smith.

I Brunna, norr om Stockholm, utvecklas just nu ett av Stockholms bästa logistikområden med moderna och flexibla lokaler för lager, logistik, industri och handel på ett strategiskt läge. Castellum äger drygt 180 000 kvadratmeter bebyggd och byggbar mark i Brunna, fördelat på sex fastigheter.

CBRE har varit rådgivare åt DS Smith i affären.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige