Image
Ola Orsmark, vd för Castellum i region Syd.
Ola Orsmark, vd för Castellum i region Syd. Bild: Castellum

Castellum förvärvar logistikfastighet i Nyhamnen

Bolag Castellum har förvärvat en logistikfastighet i expansiva Nyhamnen, vilket är ett av Malmös mest attraktiva och expansiva områden med direkt anslutning till citykärnan. Förvärvspriset uppgår till 35 miljoner kronor.
Publicerad den 8 April 2020

Förvärvet av tomträtten Havet 5 motsvarar cirka 17 000 kvadratmeter mark och har en uthyrbar area om cirka 6 000 kvadratmeter. Castellum planerar att i framtiden nyttja marken för vidare exploatering.

Den ekonomiska uthyrningsgraden är 89 procent. Aldos Åkeri är den största hyresgästen och den genomsnittliga kontraktslängden uppgår till fyra år.
– Nyhamnen är ett mycket spännande område med stor potential. Med den bakgrunden är detta förvärvet strategiskt viktigt för oss. Vi köper en väl fungerande fastighet men skapar även möjlighet till att på lite längre sikt utveckla området vidare, säger Ola Orsmark, region-vd för Öresund på Castellum.

Utöver den nyförvärvade fastigheten är Castellum även i startgroparna att sätta igång två av sina största byggprojekt någonsin just i Nyhamnen – Domstolsverkets nya domstolslokaler för Malmö tingsrätt och Förvaltningsrätten i Malmö samt Eons nya huvudkontor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetssveriges favoritepisoder från Wallenstams bok

Bolag På vårt event Lokalmarknadsdagen i mars berättar Hans Wallenstam om 90-talskrisen, hur Wallenstam var det enda västsvenska fastighetsbolaget som överlevde och om sina nyvunna erfarenheter som författare. Fastighetssverige har naturligtvis läst hans bok "Mot alla odds" – och under tre dagar rankar vi här de mest läsvärda episoderna från den. I dag: Kulturkrocken mellan det gamla och det nya, vändningen i ulltröja från Grebbestad, valutakäftsmällen på slottet och julkortet till värsta antagonisten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY