Image
Castellum bygger nytt Kärcher Center för Öresundsregionen.
Castellum bygger nytt Kärcher Center för Öresundsregionen. Bild: Castellum

Castellum bygger nytt åt rengöringsjätte

Bygg/Arkitektur Med bas hos Castellum i Malmö vill världsledande rengöringsjätten Kärcher dubbla sin försäljning i Öresundsregionen. I Fosie industriområde uppförs en helt ny byggnad på 1800 kvadratmeter som blir kedjans nya center, det tredje i Sverige.
Publicerad den 5 Mars 2022

– Vi är stolta över förtroendet att skräddarsy en lösning som bidrar till att Kärcher ska kunna nå sina expansionsmål här i regionen, säger Ola Orsmark, vd för Castellum Region Öresund.

Tyska Kärcher är ett världsledande bolag som erbjuder rengöringsutrustning för såväl privat som professionellt bruk. Med center på plats i Stockholm och Göteborg utökar man nu sin svenska verksamhet genom etablering i Castellums nybyggnation i Malmö.

Byggnaden byggs direkt för Kärcher och lokalerna ska i huvudsak att inrymma butik, kontor, verkstad, lager och biltvätt. Allt utom biltvätten kommer att ombesörjas av Castellum.
– Vi ville samarbeta med en stabil och långsiktig partner som kan området och då blev Castellum ett självklart val. Tillsammans har vi hittat ett utmärkt läge för vårt nya Kärcher-center som kommer att utgöra navet för den expansion vi nu inleder i södra Sverige. Målet är att vi ska dubbla vår verksamhet i regionen inom några år, säger Mikael Rasmusson, vd på Kärcher.

Redan på 1950-talet blev familjedrivna Kärcher känt genom sin innovativa högtryckstvätt vars konstruktion fortfarande är gällande. Idag har företaget över 600 aktiva patent och sysselsätter 13 500 anställda i 127 företag i 72 länder.

Castellums totala investering i Kärchers nya center uppgår till 53 miljoner kronor och fastigheten beräknas vara klar för inflyttning sommaren 2023.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige