Image

Byggstopp mitt i bostadsbrist: "Läget är värre än vad vi tror"

Bygg/Arkitektur Risken är stor att de bostäder som håller på att färdigställas nu blir de enda nya bostäderna för många år framåt. Och den insikten tycks ännu inte nått den nationella politiken. Det menar i varje fall tidigare kommunalrådet i Örebro, Björn Sundin. I nyhetsbrevet "Samhällsbygge pågår" riktar han hård kritik mot kommunala företrädare, allmänheten samt även delar av byggbranschen som han menar saknar kunskapen om hur de olika problemen samverkar. För Fastighetssverige utvecklar han mer.
Publicerad den 20 Mars 2023
Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Polestar letar fastighetsägare till jätteetableringen på Hisingen

Göteborg När Fastighetssverige får tag i kommunstyrelsen ordförande Jonas Attenius (S) är han på väg över Hisingsbron, till den plats där 400-årsjubilieumet ska arrangeras. På samma plats som elbilsföretaget Polestar nu har fått en direktanvisning. Han säger att det här är startskottet för den stadsutveckling som kommer ske i Frihamnen. Nu startar försöken att hitta en lämplig partner och framtida fastighetsägare säger Polestars pressansvarige i Europa.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige