Image
Wihlborgs kontorshus Postterminalen kommer att rymma 600 arbetsplatser.
Wihlborgs kontorshus Postterminalen kommer att rymma 600 arbetsplatser. Bild: Wihlborgs

Byggstart för Wihlborgs nya kontorshus i Lund

Bygg/Arkitektur Wihlborgs startar nu bygget av kontorsfastighet Postterminalen. Fastigheten ligger granne med kommunens nya kontorshus Kristallen vid järnvägsstationen och kommer att rymma omkring 600 arbetsplatser.
Publicerad den 12 Februari 2016

Namnet är detsamma, men den tidigare Postterminalen ersätts nu av nya ljusa toppmoderna kontorslokaler på Sockerbruksområdet invid Kristallen, Lunds kommunhus.

I Lund har efterfrågan på nya kontorslokaler länge varit stor och Postterminalen kommer med sina 11 000 kvadratmeter att möta efterfrågan på flexibla kontorslokaler i centralt läge.

Postterminalen ligger i anslutning till Lunds järnvägsstation och får direktkontakt till centrum via den nya cykel- och gångbron över spåren. Kontoren är lättillgängliga till och från buss och tåg vilket ger hyresgästerna möjlighet att utnyttja kollektiva färdmedel till och från jobbet.

– Under de senaste åren har det varit en stor efterfrågan på moderna kontorslokaler i centrala Lund. Postterminalens kontor kommer möta denna efterfrågan och erbjuda moderna, ljusa lokaler i anslutning till Lunds centralstation, säger Anders Jarl, verkställande direktör för Wihlborgs Fastigheter AB.

– Genom åren har Wihlborgs medvetet satsat på att förvärva, förvalta och projektera fastigheter i infrastrukturnära lägen.

Postterminalen präglas av en tydlig miljöprofil. Fastigheten får en egen solcellsanläggning på taket och kommer att få högsta miljöklassning och certifieras enligt Miljöbyggnad Guld. Det centrala läget vid stationen gör dessutom att medarbetarna kan resa miljösmart till och från jobbet.

Peab har fått i uppdrag att uppföra Postterminalen som beräknas stå färdig för inflyttning våren 2018 och därefter kommer fastigheten förvaltas av Wihlborgs. Kontraktssumman uppgår till 234 miljoner kronor.

Uppdraget är ett samverkansprojekt som omfattar nyproduktion av kontor, butikslokaler och garage. Projektet präglas av ett tydligt miljötänkande.
Projekteringen har inletts och byggstart sker i maj 2016. Arbetet beräknas vara klart i april 2018.

Projektet ordermäls i det första kvartalet 2016.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige