Image

Byggstart för nytt bostadskvarter i Halmstad

Bygg/Arkitektur Det nya bostadskvarteret Tegelbruket kommer att omfatta 330 hyresrätter och 5 000 kvadratmeter kommersiella ytor.
Publicerad den 20 September 2016
Här tas det första spadtaget. Bild: Järngrinden
Här tas det första spadtaget.

Spadtaget togs gemensamt av Jan Edlund, vd för Tornstaden, Patrik Ivarson, vd för Järngrinden, Henrik Oretorp (C), kommunalråd, och Jan Wallberg, vd för Gekås. Tegelbruket är utvecklat av Järngrinden och kommer att ägas och förvaltas av Gekås.

Kvarteret kommer att bestå av tre hus på vardera sexton våningar samt lokaler för bland annat förskola och dagligvarubutik. Det första huset är redan påbörjat och inflyttning är planerad till början av 2018. Våren 2019 ska hela området vara klart.

– Intresset för lägenheterna är stort och det känns mycket bra att vi, efter många års planering, är igång med byggnationen. Tillsammans med arkitekten Semrén & Månsson har vi skapat förutsättningar för en attraktiv boendemiljö i Halmstad och vi ser nu fram emot att få se Tegelbruket växa fram, säger Patrik Ivarson, vd för Järngrinden.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggbranschen i skräcktoppen när konkurserna fortsätter öka

Ekonomi/Finansiering Konkurserna bland svenska företag låg i slutet på förra året redan på rekordhöga nivåer men fortsätter att öka, enligt ny statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Inom byggsektorn har konkurstakten de sex senaste månaderna, fram till januari 2023, hittills nått den högsta nivån på tio år. Fastighetssverige har talat med ekonom Johanna Blomé om de dystra siffrorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige