Image

Byggstart för nytt bostadskvarter i Halmstad

Bygg/Arkitektur Det nya bostadskvarteret Tegelbruket kommer att omfatta 330 hyresrätter och 5 000 kvadratmeter kommersiella ytor.
Publicerad den 20 September 2016
Här tas det första spadtaget. Bild: Järngrinden
Här tas det första spadtaget.

Spadtaget togs gemensamt av Jan Edlund, vd för Tornstaden, Patrik Ivarson, vd för Järngrinden, Henrik Oretorp (C), kommunalråd, och Jan Wallberg, vd för Gekås. Tegelbruket är utvecklat av Järngrinden och kommer att ägas och förvaltas av Gekås.

Kvarteret kommer att bestå av tre hus på vardera sexton våningar samt lokaler för bland annat förskola och dagligvarubutik. Det första huset är redan påbörjat och inflyttning är planerad till början av 2018. Våren 2019 ska hela området vara klart.

– Intresset för lägenheterna är stort och det känns mycket bra att vi, efter många års planering, är igång med byggnationen. Tillsammans med arkitekten Semrén & Månsson har vi skapat förutsättningar för en attraktiv boendemiljö i Halmstad och vi ser nu fram emot att få se Tegelbruket växa fram, säger Patrik Ivarson, vd för Järngrinden.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige