Image

Byggstart för Kvarteret Järneken i Halmstad

Bygg/Arkitektur I måndags togs det första spadtaget för Kvarteret Järneken i Halmstad där Serneke ska bygga 51 lägenheter åt Halmstads Fastighetsbolag, HFAB.
Publicerad den 15 Januari 2015
Serneke ska bygga 51 lägenheter åt Halmstads Fastighetsbolag, HFAB Bild: Okidoki
Serneke ska bygga 51 lägenheter åt Halmstads Fastighetsbolag, HFAB

Serneke bygger sedan tidigare Kvarteret Jordmånen åt HFAB och under sommaren utsåg HFAB Serneke som entreprenör även för Kvarteret Järneken. Under hösten har projektering utförts och nu är det dags att påbörja byggnadsarbetena.

- I måndags började vi med pålningen. Sedan följer arbeten med grund innan vi sätter igång med stomresning i mitten av mars, berättar Viktor Nagenius, arbetschef på Serneke.

Kvarteret Järneken byggs vid Nissastrand i Halmstad och kommer att innehålla enbart smålägenheter i form av enrums-och tvårumslägenheter.

- Behovet av små lägenheter är stort i Halmstad liksom i många andra städer och nu vill vi råda bot på detta. Kvarteret Järneken är ett spännande projekt med mycket nya idéer och vi ser fram emot ett fint resultat, säger Mats Nilsson, projektledare HFAB.

Till semestern 2015 beräknas stommen vara klar och sedan påbörjas de invändiga arbetena efter semestern. Inflyttning är beräknad till våren 2016.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ser bevisningen ut i insiderhärvan: "Deras versioner är inte trovärdiga"

Bolag Ekobrottsmyndigheten har väckt åtal mot totalt elva personer i insiderhärvan kring Collector som uppdagades förra året. Fem av de åtalade jobbar på Balder varav de två huvudmisstänkta är finanschefen och den tidigare CFO:n som åtalas för grovt insiderbrott. Åklagaren Pontus Hamilton berättar för Fastighetssverige hur bevisläget ser ut och varför han anser att de åtalades versioner inte går ihop.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY