Image

Byggstart för Kvarteret Järneken i Halmstad

Bygg/Arkitektur I måndags togs det första spadtaget för Kvarteret Järneken i Halmstad där Serneke ska bygga 51 lägenheter åt Halmstads Fastighetsbolag, HFAB.
Publicerad den 15 Januari 2015
Serneke ska bygga 51 lägenheter åt Halmstads Fastighetsbolag, HFAB Bild: Okidoki
Serneke ska bygga 51 lägenheter åt Halmstads Fastighetsbolag, HFAB

Serneke bygger sedan tidigare Kvarteret Jordmånen åt HFAB och under sommaren utsåg HFAB Serneke som entreprenör även för Kvarteret Järneken. Under hösten har projektering utförts och nu är det dags att påbörja byggnadsarbetena.

- I måndags började vi med pålningen. Sedan följer arbeten med grund innan vi sätter igång med stomresning i mitten av mars, berättar Viktor Nagenius, arbetschef på Serneke.

Kvarteret Järneken byggs vid Nissastrand i Halmstad och kommer att innehålla enbart smålägenheter i form av enrums-och tvårumslägenheter.

- Behovet av små lägenheter är stort i Halmstad liksom i många andra städer och nu vill vi råda bot på detta. Kvarteret Järneken är ett spännande projekt med mycket nya idéer och vi ser fram emot ett fint resultat, säger Mats Nilsson, projektledare HFAB.

Till semestern 2015 beräknas stommen vara klar och sedan påbörjas de invändiga arbetena efter semestern. Inflyttning är beräknad till våren 2016.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige