Image
Bild: Istock

Brunswick säljer hotell och byggrätter till Botrygg

Transaktioner Brunswick Real Estates investeringsbolag Fersen har tecknat avtal om försäljning av fastigheten Fotsacken 1 till Botrygg. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 188 miljoner kronor.
Publicerad den 29 Oktober 2021

Fastigheten, som huvudsakligen inhyser hotellverksamhet under varumärket Good Morning+, är belägen i Västertorp i södra Stockholm. Den totala ytan är cirka 8 600 kvadratmeter, omfattande 206 rum, gym och restaurang. Ligula Hospitality Group är hyresgäst och operatör. En nyligen antagen detaljplan medger utveckling av ett nytt bostadshus med 158 lägenheter samt en påbyggnad av hotellbyggnaden i två plan. Detaljplanen tillåter även en konvertering från hotellverksamhet till bostäder.

Annika Fridolf, Fund Manager Fersen och Partner på Brunswick Real Estate kommenterar:
– Vi är mycket nöjda med den utveckling som vi tillsammans med Ligula och vår partner Grandab har genomfört i Fotsacken 1 och som bland annat tillfört värde genom att driva detaljplanearbete vilket resulterat i byggrätter. Det ska bli intressant att följa Botryggs utveckling av bostäderna i detta snabbväxande område.

– Vi ser fram emot att utveckla projektet och vara med och bidra till att det byggs fler prisvärda hyresrätter i Stockholm, säger Adam Cocozza, vd Botrygg.

Cushman & Wakefield samt Kilpatrick Townsend & Stockton har agerat rådgivare åt Brunswick Real Estate.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Brunswick Real Estate är en nordisk investerare och kapitalförvaltare inom fastigheter. Brunswick bygger oberoende hållbara investeringsplattformar med väl definierade investeringsstrategier, i nära samarbete med nordiska och internationella investerare samt våra lokala partners. Teamet består av cirka 70 personer i Stockholm, Helsingfors och Köpenhamn. För mer information, besök: www.brunswickrealestate.com

Läs mer om Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige