Image

Brunswick Real Estate tar in 2,6 miljarder kronor

Bolag Brunswick Real Estate Capital har framgångsrikt genomfört den första kapitalanskaffningen till sin andra fastighetskreditfond och når därmed över fyra miljarder kronor i förvaltat kapital. Bland investerarna finns några av Nordens största institutioner.
Publicerad den 16 December 2016

Brunswick Real Estate Capital bröt ny mark i mars förra året genom att stänga den första fonden med inriktning mot säkerställd finansiering av kommersiella fastigheter i Norden, vilken nu är fullt investerad. Bland investerarna i Brunswick Real Estate Capitals andra fond finns befintliga investerare i form av Norges största livbolag Kommunal Landspensjonskasse (KLP) och svenska PRI Pensionsgaranti. Därtill har Folksam, ett av Sveriges ledande försäkringsbolag, anslutit som ny investerare. Brunswick Real Estate Capital II är en obelånad kreditfond som erbjuder finansiering till fastigheter i Sverige, främst i storleken 200 till 600 miljoner kronor per lån med löptider på upp till tio år.

– Vi är mycket glada över investerarnas förtroende för vår andra kreditfond. Med Brunswicks gedigna erfarenhet av den nordiska fastighetsmarknaden och tillgång till ett allt starkare flöde av affärer har vi skapat ett starkt fotfäste på marknaden för institutionell fastighetsfinansiering. Efterfrågan på fastigheter i Norden är fortsatt hög och eftersom makrofrågor såsom Brexit och det amerikanska valet skapar osäkerhet på andra marknader så tror vi att investerarna även fortsättningsvis kommer att lockas till Norden. Detta, i kombination med det faktum att utlåning till fastigheter fortfarande domineras av traditionell bankfinansiering, var de huvudsakliga drivkrafterna bakom lanseringen av vår andra fond, säger Louise Richnau, partner och vd för Brunswick Real Estate Capital.

– Trots att Sverige kontinuerligt varit en av de mest likvida fastighetsmarknaderna i Europa så har tillgången till lånefinansiering historiskt varit varierande och beroende av inställningen hos en handfull banker. För att bli en ännu bättre partner för våra kunder utökade vi vårt erbjudande med fastighetskrediter 2013, som första fond i sitt slag i Norden. Med stängningen av den första kapitalanskaffningen i vår andra fond samt med en fullt investerad första fond kan vi konstatera att det är en ökande efterfrågan såväl från låntagare som från investerare avseende fastighetskrediter, säger Peter Leimdörfer, co-managing partner Brunswick Real Estate.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Brunswick Real Estate är en nordisk investerare och kapitalförvaltare inom fastigheter. Brunswick bygger oberoende hållbara investeringsplattformar med väl definierade investeringsstrategier, i nära samarbete med nordiska och internationella investerare samt våra lokala partners. Teamet består av cirka 70 personer i Stockholm, Helsingfors och Köpenhamn. För mer information, besök: www.brunswickrealestate.com

Läs mer om Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige