Image

Brunswick Real Estate tar in 2,6 miljarder kronor

Bolag Brunswick Real Estate Capital har framgångsrikt genomfört den första kapitalanskaffningen till sin andra fastighetskreditfond och når därmed över fyra miljarder kronor i förvaltat kapital. Bland investerarna finns några av Nordens största institutioner.
Publicerad den 16 December 2016

Brunswick Real Estate Capital bröt ny mark i mars förra året genom att stänga den första fonden med inriktning mot säkerställd finansiering av kommersiella fastigheter i Norden, vilken nu är fullt investerad. Bland investerarna i Brunswick Real Estate Capitals andra fond finns befintliga investerare i form av Norges största livbolag Kommunal Landspensjonskasse (KLP) och svenska PRI Pensionsgaranti. Därtill har Folksam, ett av Sveriges ledande försäkringsbolag, anslutit som ny investerare. Brunswick Real Estate Capital II är en obelånad kreditfond som erbjuder finansiering till fastigheter i Sverige, främst i storleken 200 till 600 miljoner kronor per lån med löptider på upp till tio år.

– Vi är mycket glada över investerarnas förtroende för vår andra kreditfond. Med Brunswicks gedigna erfarenhet av den nordiska fastighetsmarknaden och tillgång till ett allt starkare flöde av affärer har vi skapat ett starkt fotfäste på marknaden för institutionell fastighetsfinansiering. Efterfrågan på fastigheter i Norden är fortsatt hög och eftersom makrofrågor såsom Brexit och det amerikanska valet skapar osäkerhet på andra marknader så tror vi att investerarna även fortsättningsvis kommer att lockas till Norden. Detta, i kombination med det faktum att utlåning till fastigheter fortfarande domineras av traditionell bankfinansiering, var de huvudsakliga drivkrafterna bakom lanseringen av vår andra fond, säger Louise Richnau, partner och vd för Brunswick Real Estate Capital.

– Trots att Sverige kontinuerligt varit en av de mest likvida fastighetsmarknaderna i Europa så har tillgången till lånefinansiering historiskt varit varierande och beroende av inställningen hos en handfull banker. För att bli en ännu bättre partner för våra kunder utökade vi vårt erbjudande med fastighetskrediter 2013, som första fond i sitt slag i Norden. Med stängningen av den första kapitalanskaffningen i vår andra fond samt med en fullt investerad första fond kan vi konstatera att det är en ökande efterfrågan såväl från låntagare som från investerare avseende fastighetskrediter, säger Peter Leimdörfer, co-managing partner Brunswick Real Estate.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Brunswick Real Estate är en ledande investerare på den nordiska fastighetsmarknaden, med ett erbjudande som omfattar kapitalförvaltning genom fastighetsinvesteringar och kreditfinansiering. Brunswick bygger oberoende investeringsplattformar med väl definierade investeringsstrategier i nära samarbete med nordiska och internationella investerare och lokala partners. Teamet består av cirka 60 personer i Stockholm, Helsingfors och Köpenhamn. Läs mer på: www.brunswickrealestate.com

Läs mer om Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Acrinova tar sig an Nasdaqs huvudlista

Bolag Nästa vecka flyttas Arcinova upp på Nasdaq Stockholm. Det är ett betyg på att företaget går rätt väg, menar vd:n Ulf Wallén som inte tycks oroad av den senaste tidens turbulenta aktiemarknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige