Image
Pontus Sundin, CEO på Brunswick Real Estate Debt.
Pontus Sundin, CEO på Brunswick Real Estate Debt. Bild: Istock/Brunswick Real Estate

Brunswick finansierar NREP:s och Grandholms närcentrum

Ekonomi/Finansiering Brunswick Real Estate har finansierat NREP och Grandholm Gruppen i förvärv av fem närcentrum i Stockholmsområdet – Viksjö Centrum, Ekerö Centrum, Näsbypark Centrum, Rondellen i Upplands Väsby och Saltsjöbaden Centrum. Finansieringen uppgår till 842 miljoner kronor och löptiden är sex år.
Publicerad den 6 Mars 2020

De förvärvade närcentrumen innehåller förutom stora dagligvaruaktörer även kommunal service såsom vårdboenden, vårdcentraler, skolor och tandläkare. Närcentrumen har också potential att inrymma fler bostäder, något som NREP och Grandholm Gruppen har för ambition att utveckla.

Aksel Lundquist, CIO på Brunswick Real Estate Debt:
– Vi tror att dessa närcentrum kommer att fortsatta vara en mötesplats där människor gör vardagliga ärenden, handlar och tränar. Vi har sett under längre tid att efterfrågan på långsiktig finansiering ökar och vi är glada för att kunna erbjuda långsiktig institutionell finansiering till denna typ av tillgång.

Pontus Sundin, CEO på Brunswick Real Estate Debt:
– Det kändes väldigt positivt att göra den här affären tillsammans med NREP som vi ser som en av Nordens bästa aktörer inom det här fältet.
Uthyrningsgraden i portföljen är 96 procent och består av 49 000 kvadratmeter mestadels handel och kontor men även skola, vård och bostäder.

Marianne Hoffman, Director Asset Management på NREP:
– Förvärven ligger helt i linje med vår ambition att utveckla närcentrum i Stockholmsregionen som erbjuder en levande stadskärna och ett brett utbud av både service och dagligvaruhandel. Det ska vara en tillgänglig och trevlig plats som täcker behov många människor har i sin vardag. Nu är vi glada över att växla upp utvecklingsarbetet för attraktiva centrummiljöer och över att Brunswick Real Estate delar vår syn på att närcentrum är viktiga för såväl människor som samhällen i stort.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Brunswick Real Estate är en nordisk investerare och kapitalförvaltare inom fastigheter. Brunswick bygger oberoende hållbara investeringsplattformar med väl definierade investeringsstrategier, i nära samarbete med nordiska och internationella investerare samt våra lokala partners. Teamet består av cirka 70 personer i Stockholm, Helsingfors och Köpenhamn. För mer information, besök: www.brunswickrealestate.com

Läs mer om Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Startbesked för över 500 bostäder i Biskopsgården

Bostäder Framtiden Byggutveckling väntas få positivt planbesked för över 500 nya bostäder samt ytterligare olika verksamheter i Biskopsgården.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige