Image
Visionsbild Lindome centrum
Visionsbild Lindome centrum Bild: Olsson Lyckefors Arkitektur

Brixly får en direktanvisning att utveckla Lindome centrum

Bygg/Arkitektur Nyligen blev det klart att Brixly får en direktanvisning av Mölndals kommun att utveckla Lindome centrum. Projektet omfattar ca 10.000 kvm BTA med ambitionen är att genom tillförsel av bostäder och nya butikslokaler kunna bidra till ett tryggt centrum som sjuder av aktivitet under större delen av dygnet.
Publicerad den 16 September 2022

– Vi är väldigt glada över tilldelningen och ser fram emot att få bidra till en positiv utveckling av Lindome tillsammans med Mölndals stad, säger Elin Andersson, affärs- och projektutvecklingschef på Brixly AB.

Den geografiska placeringen är en av Lindomes tydliga kvaliteter. Som pendelort nära Göteborg har Lindome goda möjligheter för ett hälsosamt liv nära naturen. Lindome har också en rik historia som producerande ort. I stadsbilden gör sig den storskaliga produktionen påmind genom Spinneriet i öst, en vacker tegelbyggnad som idag inhyser ett tjugotal småskaliga, kreativa verksamheter. Den småskaliga hantverkstraditionen är också en viktig historia som särskilt utmärker sig för Lindome. Under 1700- och 1800-talet producerades några av landets finaste möbler i området, och det var ett hantverk som var vida känt runt om i världen.

– Vi tror att utvecklingen av Lindome från ett stationssamhälle till en småstad bör ske genom att stärka Lindomes identitet som en nära, tillgänglig, levande och attraktiv stad, där gemenskap och trygghet präglar det lokala vardagslivet, säger Johan Olsson som är arkitekt på Olsson Lyckefors.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Carl Janglin beskriver turbulensen på OP: "Tvingades krympa för att överleva"

Bolag Oscar Properties avgående vd Carl Janglin berättar för Fastighetssverige varför han lämnar bolaget, hur pressen har varit de senaste månaderna och varför den korta tiden på bolaget inte blev som han hade tänkt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige