Image

Brinova säljer för drygt 400 miljoner

Transaktioner Brinova säljer bolagets samtliga omsorgsfastigheter för drygt 400 miljoner kronor. Köpare är Lönnbacken Fastigheter.
Publicerad den 6 November 2012
Gustaf Hermelin. Bild: Brinova. Bild: Catena
Gustaf Hermelin. Bild: Brinova.

- Det var ett bra tillfälle för oss att sälja de här fastigheterna nu. Det är en god efterfrågan på omsorgsfastigheter och vi är nöjda med affären. Man kan väl säga att det är en liten renodling och ett bevis på vårt starka fokus på logistikfastigheter. Men vi lämnar absolut inte segmentet omsorgsfastigheter, säger Brinovas vd Gustaf Hermelin till Fastighetssverige.

Brinova håller just nu på att utveckla två nya projekt inom segmentet och de beräknas vara klara om uppemot ett år.

Lönnbacken Fastigheter ägs av AI Pension, Alecta och Kyrkans Pensionskassa.

Bolagets affärsidé är att förvärva, förvalta och utveckla äldreboendefastigheter. Ambitionen är att under två till tre år uppnå en fastighetsvolym om cirka två miljarder kronor.

Relaterade artiklar

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers: Kontorets kompass snurrar

Uthyrning I fredags släppte Colliers sin senaste kontorsrapport och av allt att döma så sätter pandemin fortsatt sina spår. Men när Karin Witalis, Associate Director, EMEA Research på Colliers, ska sammanfatta kontorsmarknaden i Stockholm så lyder den "alla vill ha allt". Fastighetssverige ringde upp henne för att ta reda på vad det innebär.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige