Image

Brinova köper samhällsfastigheter av Svenska Hus

Transaktioner Brinova köper fem samhällsfastigheter, 8 000 kvadratmeter, i Malmö av Svenska hus.
Publicerad den 1 Juli 2016
Per Johansson. Bild: Brinova
Per Johansson.

Fastighetsportföljen har ett beräknat hyresvärde på 14,1 miljoner kronor och den ekonomiska uthyrningsgraden uppgår till 100 procent. Hyresgäster är bland andra Malmö Stad och Region Skåne. Fastigheterna är belägna i områdena Erikslust, Hyllie, Svågertorp, Husie och Bunkeflostrand.

- Vi är mycket glada över att kunna göra den här affären och stärka Brinovas position som en aktör inom samhällsfastigheter i Södra Sverige” säger Per Johansson, vd för Brinova.

- Det är samhällsfastigheter med mycket stabila hyresgäster, som bedriver verksamhet inom vård, stöd och omsorg, säger Per Johansson.

CBRE har varit säljarens transaktionsrådgivare. Advokatfirman Lindahl har varit köparens juridiska rådgivare

Fastigheterna i affären:
# Malmö Brandvakten 3, Annetorpsvägen 5.
# Körmästaren 1, Orkestergatan 13.
# Nattsländan 1, Niels Bunkeflos väg 1.
# Spillkråkan 5, Bergsgatan 43.
# Sånekulla 16, Limhamsvägen 74.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Insatsteam ska lösa bostadsbyggandet i nyindustrialiseringsorter

Bostäder Fyra bostadsministrar, 3,5 år som samordnare och varav ett år som utredare – nu kommer förslagen från den statliga utredaren för hur bostadsbyggandet ska öka. Rapport från ett skeende är namnet som utredare Peter Larsson gett utredningen om hur samhällsbyggandet i Norrbottens och Västerbottens län ska öka och strukturella hinder minska. Tre förslag är redan under beredning och nu kommer fler förslag på hur aktörerna ska samordnas för att säkra befolkningsförsörjningen ska gå i rätt takt för den gröna industrins framfart.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige