Image
Briggen säljer Hansa i Malmö.
Briggen säljer Hansa i Malmö. Bild: Kennet Ruoma/Briggen

Briggen säljer Hansa i Malmö

Transaktioner Briggen säljer Hansa köpgalleria i centrala Malmö för 609 miljoner kronor till Areim Fond II.
Publicerad den 10 Oktober 2014

Hansa består av två fastigheter om totalt 40 500 kvadratmeter varav 13 700 kvadratmeter butiksyta, 9 200 kvadratmeter kontor, 9 400 kvadratmeter garage, 5 400 kvadratmeter bostäder samt 2 800 kvadratmeter utbildningslokaler.

Försäljningen uppgick till 609 miljoner kronor netto efter avdrag för bedömd uppskjuten skatt och omkostnader om totalt 27 miljoner kronor, vilket var i linje med senaste värdering.

- Hansa, som är Areim Fond II:s första förvärv i Malmö, har en bra mix av löpande kassaflöde och framtida möjligheter. Vi ser en stor utvecklingspotential inom främst handelssegmentet men även för kontor och bostäder, säger Mikael Hesselvall, ansvarig för transaktionen på Areim.

Hansa är det fjärde förvärvet i Areim Fond II. Affären genomförs i samarbete med HEA Property Partner – under ledning av vd Magnus Alteskog – som på Areims uppdrag kommer att ansvara för utveckling och förvaltning av Hansa.

- Areims ambition är att ytterligare stärka Hansa som handelsplats i centrala Malmö. Att driva ett ombyggnadsprojekt av den här digniteten i centrala Malmö kräver kunskap och lokal närvaro. Vi är därför glada över samarbetet med HEA Property Partner. Tillsammans har vi goda kunskaper inom detaljhandel och stor erfarenhet av utveckling av handelsplatser, säger Therese Rattik, vd på Areim.

- Hansa är en av våra få större gallerior och affären innebär en renodling av Castellums portfölj. Malmö och Öresundregionen är och kommer fortsätta vara en av våra viktigaste tillväxtregioner för utveckling av verksamheten, säger Henrik Saxborn, ordförande i Briggen och vd för moderbolaget Castellum.

JLL Tenzing var rådgivare till säljaren Briggen.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige