Image

Briggen bygger dansk organisation

Bolag Briggen har öppnat ett kontor i Köpenhamn. - Jag tror att vi vid årsskiftet har tre, fyra medarbetare i Köpenhamn, säger vd Gunnar Östenson till Fastighetssverige.
Publicerad den 6 Februari 2012

Briggen köpte under 2011 fyra kontors- och lagerfastigheter om sammanlagt 22 000 kvadratmeter på Vestegnen i Köpenhamn.

Förvärven är en del av en satsning på att bli en långsiktig fastighetsägare i Storköpenhamn. Som en del i detta håller Briggen på att bygga en organisation i Köpenhamn.

- För närvarande har vi en person på plats, Daniel Ewerlöf, som är transaktionschef. Organisationen ska nu byggas upp och vid årsskiftet är vi nog tre, fyra medarbetare på kontoret. Daniel är svensk, kommer från Castellum, men vi siktar nu på att rekrytera danska medarbetare, säger Gunnar Östenson.

Bakgrunden till Briggens satsning i Köpenhamn är att priserna har sjunkit till en nivå som gör det intressant att investera.

- I början på 90-talet hade vi en liknande situation i Sverige. Lärdomen vi drog var att de fastighetsägare som klarade sig bäst var de som hade fastigheter som sin corebusiness och som fokuserade på långsiktiga relationer med sina kunder, säger
Gunnar Östenson.

- Briggens affärsmodell går ut på att skapa relationer med våra hyresgäster och
leverera en förstklassig service. Våra hyresgäster ska vara säkra på att vi är här för
att stanna och att vi lyssnar till deras behov. Vestegnen är ett område med många
trygga, stabila företag med god utvecklingspotential. Vi vill bli en långsiktig
fastighetsägare på Vestegnen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige