Image

Brewdog öppnar i Helsingborg

Uthyrning Midroc har tecknat hyresavtal med Brewdog som kommer flytta in i Seau Helsingborg sommaren 2019. Det är Brewdogs första etablering i Helsingborg.
Publicerad den 8 Mars 2018
Brewdog öppnar i Helsingborg. Bild: Comotion
Brewdog öppnar i Helsingborg.

I Helsingborg byggs ett helt nytt område, Seau Helsingborg, som kommer bestå av kongressanläggning, hotell och bostäder. I bostadsrättshusen byggs även lokaler och första kontraktet är nu tecknat med Brewdog, som öppnar sommaren 2019.

– När Brewdog slår upp dörrarna för första gången i Helsingborg, blir det med utsikt över Öresund. Lokalen kommer ha en uteservering längs med Helsingörskajen och kommer bidra med ett helt nytt barkoncept som idag saknas i staden. Brewdog kommer med sitt koncept sätta sin egen prägel på stråket längs kajen, säger Johan Svedström, affärschef på Midroc.

Brewdog är den första hyresgästen som tecknat avtal till en av de fyra kommersiella lokalerna i bostadsrättshusen. Brewdog har egna bryggerier där de tillverkar ölen som de sedan starten 2007 har blivit världskända för. Sortimentet på Brewdogs barer består alltid till hälften av deras egen bryggda öl.

– Sommaren 2019 öppnar vi baren och vi ser fram emot att vara med och höja Helsingborg som en ölstad. Utöver våra egna bryggda ölsorter så handplockar vi alltid de sortiment vi serverar, gärna med olika lokala inslag. Så vi ser fram emot att lyfta in Helsingborg, inte bara i stämningen från Helsingörskajen, utan även i sortimentet, säger Magnus Svensson, delägare i Brewdog Bar.

BrewDog öppnade den första svenska baren i Stockholm 2013. Sedan dess har verksamheten expanderat till Göteborg, Malmö och härnäst till Nyköping.

Bostadsområdet Seau Helsingborg, som Brewdog blir grannar med, kommer bestå av totalt 155 bostäder, varav 107 blir bostadsrätter och 47 blir hyresrätter. I bottenvåningarna finns fyra lokaler för uthyrning.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Castellum blir nettoinvesterare framöver om vd:n får välja

Bolag Under tisdagen var det dags för Castellum, med vd Joacim Sjöberg i spetsen, att redovisa hur bolaget presterat under första halvåret. Man är inte klar med försäljningar, samtidigt som det börjar bli dags att öppna plånboken. Inte minst då uthyrningarna behöver skjuts.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige