Image
BRA Bygg har nu sålt en del av Knarrholmen till den nybildade bostadsrättsföreningen Tältstaden.
BRA Bygg har nu sålt en del av Knarrholmen till den nybildade bostadsrättsföreningen Tältstaden. Bild: Newsec

BRA Bygg säljer del av Knarrholmen till nybildad BRF

Transaktioner BRA Bygg köpte genom koncernbolag Knarrholmen av fackföreningarna Handels och IF Metall, våren 2014. Nu har man sålt en del av Knarrholmen till den nybildade bostadsrättsföreningen Tältstaden.
Publicerad den 29 Juni 2015

Ön Knarrholmen består av två fastigheter, Knarrholmen 1:1 och Knarrholmen 1:2.

På Knarrholmen 1:1 startade försäljningen av nyproducerade hus i samband med målgången för Volvo Ocean Race och visningar pågår.

På Knarrholmen 1:2, som ligger på den sydöstra delen av Knarrholmen finns 36 stycken stugor upplåtna med arrende sedan många år tillbaka. BRA har nu sålt Knarrholmen 1:2 till BRF Tältstaden som upplåter de 36 stugorna med bostadsrätt till de före detta arrendatorerna.

- Det är positivt att vi har nått fram till en lösning där båda parterna är nöjda med köpeskillingen och att stugorna har kunnat upplåtas med bostadsrätt skapar stor trygghet och möjligheter inför framtiden. BRA kommer att utveckla Knarrholmen med att bland annat ansluta ön till kommunalt vatten och avlopp. I den positiva utvecklingen som vi har startat på Knarrholmen känns detta som en viktig pusselbit, säger Magnus Riemer vd på BRA Bygg.

- Som före detta arrendatorer är vi mycket nöjda med att ha förvärvat Knarrholmen 1:2 i bostadsrättsform och bildat BRF Tältstaden. Det har varit häftigt att få vara delaktig i ombildningen som pågått sedan hösten 2014, säger föreningens ordförande Rolf-Arne Johansson.

- Det har varit ett intressant och annorlunda projekt att arbeta med ombildningen av BRF Tältstaden, säger Ann Marie Lövheden Höög och Torgny Gunnarsson vid Forum Fastighetsekonomi.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Standardiserad digitalisering nödvändig, menar experten

Teknik Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Men just nu råder en nybyggaranda när det gäller digitalisering i branschen och det saknas tydliga ramar och regler. Christoffer Börjesson är head of digital accelerator på Newsec och har tydliga tankar om hur digitaliseringen bör standardiseras för att lyckas uppnå målet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige