Image
Botkyrkabyggen öppnar cold spots i värmeböljan.
Botkyrkabyggen öppnar cold spots i värmeböljan. Bild: Botkyrkabyggen

Botkyrkabyggen öppnar "cold spots"

Bolag Det kommunala bolaget har förberett sig inför årets värmebölja.
Publicerad den 26 Juli 2019

Efter förra sommarens värmebölja har Botkyrkabyggen gjort en rad förberedelser inför denna sommar. Bolaget öppnar därför ett antal cold spots – fem lokaler med AC där man kan komma för att kyla ned sig.

Botkyrkabyggen har installerat AC på utvalda adresser så att det finns en plats i varje bostadsområde dit man kan komma för att kyla ned sig. Satsningen är ett led i att underlätta för hyresgäster och andra i bolagets områden att hantera värmen. Ovanligt höga temperaturer är något som kommer bli allt vanligare som en följd av klimatförändringarna, därför vill Botkyrkabyggen ha en god beredskap.

– Nu stiger värmen och därför öppnar vi våra så kallade cold spots torsdag och fredag denna vecka samt måndag nästa vecka. Efter det blir det svalare och då har vi inte de lokalerna öppna. Men så snart det blir högre temperaturer igen kommer vi hålla öppet, säger Joe Martarian, affärsområdeschef på Botkyrkabyggen.

Botkyrkabyggens cold spots är bemannade med bolagets personal, sommarjobbare eller med representanter för Hyresgästföreningen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"En satsning som andas framtidstro"

Bygg/Arkitektur En storsatsning genomförs i Karlstad när Färjestad ska utvecklas med 100 000 nya kvadratmeter bestående av bostäder, kontor, handel och parkering. Tomas Rhöse, vd för Löfbergs Fastigheter, berättar för Fastighetssverige om arbetet med området, vad det betyder för Karlstads framtid och om de viktigaste delarna i processen framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige