Image

Bostadsministern tog första spadtaget för studentbostäder i Örebro

Bygg/Arkitektur Bostadsminister Mehmet Kaplan tog på onsdagen första spadtaget för nya studentbostäder i Örebro. Svenska Studenthus, dotterbolag till K2A, kommer att uppföra tre hus med totalt 285 studentlägenheter i anslutning till Campus Örebro Universitet.
Publicerad den 23 April 2015
Första spadtaget för Svenska Studenthus nya lägenheter i Örebro. Fr v Johan Knaust, vd K2A/Svenska Studenthus, Björn Sundin, kommunalråd Örebro, Mehmet Kaplan, bostadsminister, Jens Schollin, rektor Örebro universitet, Isabella Samuelsson, Örebro Studentk Bild: Svenska Studenthus
Första spadtaget för Svenska Studenthus nya lägenheter i Örebro. Fr v Johan Knaust, vd K2A/Svenska Studenthus, Björn Sundin, kommunalråd Örebro, Mehmet Kaplan, bostadsminister, Jens Schollin, rektor Örebro universitet, Isabella Samuelsson, Örebro Studentk

De första lägenheterna beräknas stå klara under höstterminen 2015.

– Vi har en exceptionell situation idag där många unga och studenter står utan bostad. Därför är det väldigt kul att få vara här idag och ta ett första spadtag för de här studentbostäderna. Förhoppningsvis leder också regeringens satsning på 6,7 miljarder till fler av den här sortens bostäder, kommenterade bostadsminister Mehmet Kaplan i samband med första spadtaget.

– Med den takt Örebro växer behöver vi fler byggare och fastighetsägare som vill vara med och utveckla staden. Svenska Studenthus har visat att de har höga ambitioner och det är roligt att de vill vara först ut med bostäder i det nya området vid Tybblerondellen: granne med universitetet och med utsikt mot naturen. Industriellt trähusbyggande av denna typ pressar byggkostnaderna men bidrar också till att minska bostadsbristen och nå klimatmålen, konstaterade Björn Sundin, ordförande (S) i Programnämnd Samhällsbyggnad, Örebro.

– Vi är väldigt glada över att bostadsministern vill uppmärksamma våra nya studentbostäder i Örebro. Bristen på studentbostäder är stor och våra 285 lägenheter i Örebro blir ett viktigt bidrag i den situationen. Vi har idag – förutom i Örebro – fastigheter och/eller pågående studentbostadsprojekt i Stockholm, Gävle, Umeå och Kiruna, och jag ser fram emot att hitta fler orter där vi kan bidra till att skapa levande campus med både bostäder och utbildningslokaler, kommenterade Johan Knaust, vd på K2A.

Svenska Studenthus snabba expansionstakt förutsätter en väl genomtänkt och rationell produktion. Företaget har därför utvecklat ett koncept baserat på industriellt trähusbyggande med en hög designambition som samtidigt tillåter stor anpassningsbarhet till olika miljöer. Det huvudsakliga byggmaterialet är trä, som är både närproducerat och klimatsmart. Trä är ett förnybart byggmaterial, till skillnad mot exempelvis betong, och tillverkningen av trähus är i sig en energisnål process.- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så vill internationella aktören växa på Göteborgs heta logistikmarknad

Bolag Verdion fortsätter växa i Sverige – senast genom en tung investering i Bäckebol i Göteborg. För Fastighetssverige berättar Johan Nihlmark, Head of Business Development Nordics på Verdion, om synen på Göteborg som logistikmarknad och tillväxtambitionerna i staden, nya satsningar på spekulationsutveckling och om hur man ser på 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige