Image

Bostadsbolaget tar över byggplaner på Kortedala Torg

Bygg/Arkitektur Som ett led i Framtidenkoncernens geografiska samordning tar Bostadsbolaget över systerbolaget Familjebostäders nyproduktion på Kortedala Torg. På platsen planeras ett punkthus med cirka 75 lägenheter stå klart våren 2019.
Publicerad den 8 Februari 2017
Bostadsbolaget tar över byggplaner på Kortedala Torg. Bild: White Arkitekter
Bostadsbolaget tar över byggplaner på Kortedala Torg.

Kortedala Torg är ett av Göteborgs mest levande stadsdelstorg och i området har Bostadsbolaget i dag runt 2 000 hyresrätter, uteslutande från 1950-talet.

– Jag är väldigt glad över att vi får ta över detta projekt. Familjebostäder och White Arkitekter har ritat enspännande och genomtänkt byggnad som blir ett välkommet tillskott till området, säger Joakim Stagemyr, nyproduktionsansvarig på Bostadsbolaget.

Bostadsbolaget behåller det framtagna utseendet med lägenheter från ett till tre rum och kök. Utöver lägenhetsbalkong får hyresgästerna en gemensam takterrass med vidsträckt utsikt.

– Kortedala är ett grönt och vackert område. Med inbjudande inredning och planteringar är jag säker på att takterrassen blir ett omtyckt inslag i hyresgästernas boendemiljö, säger Joakim Stagemyr.

Lägenheterna kommer att hyras ut via Boplats Göteborg och Bostadsbolagets omflyttningsplats, med planerad start våren 2018.

Byggprocessen styrs liksom all nyproduktion av hyresrätter inom Framtidenkoncernen, sedan mars 2016, av Framtiden Byggutveckling AB. Arbetet sker i samarbete med Bostadsbolaget som tar över och förvaltar den färdiga byggnaden.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Jättepotential få ner vakanserna"

Bolag Grandab är lokal samarbetspartner till Regio. Carl Petre, partner på Grandab, beskriver för Fastighetssverige om det jättearbete som nu ligger framför dem vad gäller att få ner vakanserna i det stora Mölndalsbeståndet. Han beskriver potentialen i området.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY