Image

Bostadsbolaget köper av Trophi

Transaktioner Bostadsbolaget köper den del av Friskväderstorget i Göteborg som ägs av Trophi. Därmed äger Bostadsbolaget hela Friskväderstorget och kan nu ta ytterligare ett steg i arbetet för en hållbar utveckling av Norra Biskopsgården.
Publicerad den 24 Maj 2018

Bolaget äger sedan tidigare samtliga hyresrätter i området kring Friskväderstorget efter en bytesaffär i höstas med Willhem.

– Friskväderstorget är en strategiskt viktig pusselbit i utvecklingen av hela området och vi vill gärna vara en motor i det arbetet, säger Kicki Björklund, vd på Bostadsbolaget.

Bolaget har sedan en tid tillbaka fört diskussioner om ett samarbete kring torget med Trophi som äger del av torgytan samt förvaltar mataffären. Samtalen landade till slut i att Bostadsbolaget fick köpa tomträtten.

– Vi har haft ett mycket gott samarbete med Trophi kring den här affären. Förvärvet ger oss möjlighet att jobba långsiktigt bland annat med ökad trygghet i området, säger Kicki Björklund.

Bostadsbolaget planerar nu fler mötesplatser, förstärkt service och förhoppningsvis också nya bostäder kring torget. Det pågår även ett långsiktigt trygghetsarbete i Norra Biskopsgården tillsammans med bland annat stadsdelen och polisen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Snabbväxande popsporten tar ny mark – konceptaktörer expanderar till fyra nya städer

Uthyrning Redo att öppna fyra nya anläggningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY