Image

Börs-vd till Fastigos styrelse

Karriär Diös vd Christer Sundin väljs in i Fastigos styrelse. Dessutom väljs Reinhold Lennebo, vd på Fastighetsägarna Sverige, Kurt Eliasson, vd på Sabo och Håkan Berg, vd på HSB Norra Stor-Stockholm in i styrelsen. Och så har man valt en ny ordförande.
Publicerad den 16 Maj 2013
Christer Sundin. Bild: Diös
Christer Sundin. Reinhold Lennebo. Bild: Tobias Björkgren
Reinhold Lennebo. Kurt Eliasson. Bild: Sabo
Kurt Eliasson. Ingela Lindh. Bild: Stockholmshem
Ingela Lindh. Anders Svensson. Bild: HSB Stockholm
Anders Svensson.

Botkyrkabyggens vd Ulf Nyqvist har valts till ny ordförande i Fastigo, fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation. I den nya styrelsen, som utsågs på årsstämman 14 maj, ingår företrädare för hela fastighetsbranschen.

– Att Fastigo på detta sätt kan förena företrädare för såväl privata, allmännyttiga och kooperativa fastighetsägare och entreprenörer är ett steg mot en samlad fastighetsbransch, säger Ulf Nyqvist, nyvald ordförande i Fastigo och vd på Botkyrkabyggen.

– Fastighetsbranschen är oerhört viktig för samhällsbyggandet och utvecklingen. Det är därför både roligt och utmanande att få delta i en organisation som kraftsamlar i för branschen viktiga frågor runt kompetensutveckling och arbetsgivarfrågor, säger Reinhold Lennebo, vd på Fastighetsägarna, som också ingår i den nya styrelsen.

– Efter flera år som styrelseledamot i Fastigo kan jag konstatera att vår bransch ökat allt mer i betydelse de senaste åren. Det gäller inte enbart i frågor som bostads- och kompetensförsörjning, vi är även en viktig part i det större samhällsbygget och därför ser jag fram emot att fortsätta arbetet i styrelsen som nu får en ännu bredare förankring bland landets fastighetsägare, säger Kurt Eliasson, vd för Sabo, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag.

Vid årsstämman valdes förutom Ulf Nyqvist, Reinhold Lennebo och Kurt Eliasson även Håkan Berg, vd på HSB Norra Stor-Stockholm, Mats Domberg, Melins Fastighetsförvaltning, Åsa Hedenberg, Huge Fastigheter, Cathrine Holgersson, Gavlegårdarna, Ann Irebo, HSB Skåne, Terje Johansson, Halmstads Fastighets AB, Ingela Lindh, Stockholmshem, Dan Sandén, Skövdebostäder, Christer Sundin, Diös Fastigheter, Anders Svensson, HSB Stockholm, och Henrik Zäther, HSB Göta, till ledamöter i Fastigos styrelse.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige