Image

Bonum och Link vinner markanvisning i Kävlinge

Bostäder Riksbyggens koncept för seniorboenden, Bonum, bygger 52 bostadsrätter och två lokaler i centrala Kävlinge. Det vinnande förslaget har tagits fram tillsammans med Link arkitektur.
Publicerad den 14 December 2015
Totalt ska det byggas 52 bostadsrätter. Bild: Link arkitektur
Totalt ska det byggas 52 bostadsrätter.

– Det finns en stor efterfrågan på seniorboenden i Kävlinge, därför är vi glada över att kunna uppföra ett Bonum Seniorboende i ett mycket bra läge i centrala Kävlinge, säger Jon Ossler, marknadsområdeschef för Bonum Seniorboende i Riksbyggens Region Syd.

Det nya seniorboendet byggs i Kvarteret Kilen som ligger strax sydväst om Kävlinge kommunhus. Förslaget från Bonum Seniorboende innehåller bebyggelse uppdelat på fyra huskroppar, en större huskropp i fyra våningshöjder mot Kvarngatan och tre mindre huskroppar i två till tre våningsplan. Totalt inrymmer förslaget 52 bostadsrätter och två lokaler.

Förslaget i Kävlinge har tagits fram tillsammans med Link arkitektur.

– Vår ambition har varit att förtäta och skapa en mer urban miljö samtidigt som det varit viktigt för oss att anpassa skalan till de omkringliggande byggnadstypologierna, säger Marius Lorentzen på Link arkitektur.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige