Image
Josefin Bergholtz.
Josefin Bergholtz. Bild: Brunswick

Bohild förvärvar portfölj med samhällsfastigheter i Helsingborg

Transaktioner Bohild Fastigheter har förvärvat tre samhällsfastigheter med total uthyrningsbar area om cirka 12 500 kvadratmeter i Helsingborg. Förvärvet är Bohilds andra förvärv i Helsingborg och ett betydande komplement till Bohilds befintliga portfölj dominerad av bostadsfastigheter.
Publicerad den 4 Juli 2022

Portföljen består av två skolfastigheter i centrala Helsingborg och en vårdcentral i Berga industriområde. Merparten av hyresintäkterna kommer från långa avtal med välkända privata aktörer och Helsingborgs stad. Fastigheterna erbjuder goda förutsättningar för att uppnå avsevärda koldioxidbesparingar genom energiförbättrande åtgärder i linje med Bohilds övergripande strategi. Portföljen har förvärvats av en privat säljare och tillträddes 1 juli 2022.

Förvärvet innebär att andelen samhällsfastigheter i Bohilds fastighetsbestånd stiger till cirka 30 procent, medan den resterande andelen utgörs av bostadsfastigheter. Bohild har i dag ett totalt fastighetsbestånd om cirka 1,8 miljarder kronor baserat på avtalade förvärv.
– Helsingborg är en av landets snabbast växande städer och vi ser fastigheterna som ett starkt komplement till Bohilds befintliga portfölj. Vi ser fram emot att utveckla fastigheterna vidare i synnerhet med fokus på att få ner deras koldioxidavtryck, säger Josefin Bergholtz, partner på Brunswick Real Estate och vd för Bohild.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Brunswick Real Estate är en nordisk investerare och kapitalförvaltare inom fastigheter. Brunswick bygger oberoende hållbara investeringsplattformar med väl definierade investeringsstrategier, i nära samarbete med nordiska och internationella investerare samt våra lokala partners. Teamet består av cirka 70 personer i Stockholm, Helsingfors och Köpenhamn. För mer information, besök: www.brunswickrealestate.com

Läs mer om Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige