Image

Bockasjö anställer Allan Lavén

Karriär Allan Lavén börjar den 1 september som vice vd i BSGR Projektutveckling. Han kommer närmast från Prologis där han har varit Nordenchef.
Publicerad den 13 Mars 2017
Allan Lavén. Bild: Prologis
Allan Lavén.

– Vi är väldigt glada över att Allan Lavén valt att komma till oss på Bockasjö. Vi har följt honom under flera år och han kommer bli ett starkt tillskott till Bockasjöteamet genom hans branschkompetens, kunnande och personlighet. Genom denna rekrytering är vi väl rustade för vår framtida expansion, säger Joakim Hedin, vd för Bockasjö.

På Prologis har Allan Lavén ansvarat för en fastighetsportfölj om tolv logistikbyggnader med 400 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Dessförinnan har han haft ledande befattningar inom DHL och Schenker.

– Jag har följt Bockasjö under lång tid och är imponerad av deras snabba utveckling mot att bli en ledande fastighetskoncern med inriktning mot logistikfastigheter. Det ska bli jättespännande att få vara med att utveckla Bockasjös verksamhet och fortsatta expansion. Jag ser fram emot att använda min erfarenhet från logistiksektorn i mitt nya, spännande uppdrag, säger Allan Lavén.

Bockasjö befinner sig just nu i stark expansion. Förutom två byggnader på Hisingen om 26 350 och 25 000 kvadratmeter, varav den ena för Volvo Car Corporation, uppförs även en paket- och postterminal i Örebro med en uthyrningsbar yta om 27 000 kvadratmeter och en ny postterminal på 5 000 kvadratmeter i Västerås, båda med Postnord som hyresgäst, samt ett logistikcenter om 23 000 kvadratmeter i Eskilstuna med Sportamore som hyresgäst. Pågående byggnation tillsammans med två markarbeten vid Landvetter flygplats och Hisingen utgör totalt en investering om 1,5 miljarder kronor.

– Efterfrågan på logistikbyggnader ökar starkt. Det beror dels på den ökade e-handeln men också utfasning av äldre byggnader som ersätts med nya, säger Joakim Hedin, vd för
Bockasjö.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige