Image
Blackrock köper en modern logistikanläggning av Hökerum i Vaggeryd_
Blackrock köper en modern logistikanläggning av Hökerum i Vaggeryd_

Blackrock köper modernt logistikcenter i Vaggeryd

Transaktioner Hökerum Fastigheter säljer en toppmodern logistikfastighet i Skillingaryd i Vaggeryds kommun. Köpare är Blackrock och affären sker genom överlåtelse av det fastighetsägande bolaget.
Publicerad den 12 Juni 2023

Hökerum Fastigheter utvecklar och förvaltar logistikfastigheter via varumärket CH Square. Första etappen på fastigheten färdigställdes i december 2021 och är fullt uthyrd till Aditro Logistics. Total LOA uppgår till cirka 50 000 kvadratmeter. Därutöver planeras för byggnation av etapp 2 om ytterligare cirka 70 000 kvadratmeter LOA.

– Vi har sedan 2019 via egen försorg byggt och utvecklat logistikfastigheter på flertalet orter i södra Sverige. Denna försäljning är ett bevis på att det vi gör håller en hög kvalitet rakt igenom, kommenterar Viktor Ståhl, VD, Hökerum Fastigheter.

– Detta är ännu ett förvärv i linje med vår strategi i Norden. Det goda geografiska läget med fördelaktiga förbindelser i kombination med logistikcentrets moderna och automatiserade lagerhantering kommer vara attraktivt för vår hyresgäst. Samtidigt är det ytterligare en stark byggsten i vår fastighetsportfölj, kommenterar Thorsten Slytå, Managing Director och Head of Nordic Real Estate på Blackrock.

Panreal har varit säljarens rådgivare i affären.

Relaterade artiklar

Ämnen

Panreal på Branschguiden

Panreal är en partnerägd rådgivare som erbjuder kvalificerad transaktionsrådgivning och projektledning vid bolagsöverlåtelser på den svenska fastighetsmarknaden.

Firman erbjuder heltäckande rådgivningstjänster och service till alla slags investerare – allt från bygg- och fastighetsutvecklingsbolag till institutioner, fonder och onoterade bolag.
Genom en kombination av starkt engagemang, djup kunskap om fastighetsmarknaden och stor erfarenhet av bolagsaffärer är Panreal en självklar partner i transaktioner där optimal värdetillväxt är en förutsättning.

Panreal är...

Läs mer om Panreal på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige