Image
Infrahubs säljer fastighet i Stigamo till Blackrock.
Infrahubs säljer fastighet i Stigamo till Blackrock. Bild: Infrahubs

Blackrock köper logistikfastighet i Jönköping av Infrahubs

Transaktioner Infrahubs har tecknat avtal om att sälja en ny större logistikfastighet under uppförande i Jönköping till en fond förvaltad av Blackrock.
Publicerad den 15 Maj 2024

Fastigheten ligger i Södra Stigamo, Jönköping i nära anslutning till E4:an med en yta om cirka 20 000 kvadratmeter. Fastigheten är anpassad för framtidens logistik gällande automatisering, miljöcertifiering och energi. Transaktionen har skett off-market.
– Efterfrågan från hyresgäster inom logistik är fortsatt hög. Detta skapar också en stark investeringsvilja inom logistikmarknaden för moderna och hållbara logistikfastigheter med bra lokalisering, långa hyresavtal och starka hyresgäster. Försäljningen till Blackrock är ytterligare ett bevis för detta och som visar att Infrahubs har ett koncept och erbjudande för framtidens logistik. Vi har som målsättning är att vara ledande inom hållbarhet i branschen. Det ställer krav på att vi, tillsammans med våra leverantörer, tar hänsyn till och ansvar för den ekonomiska, miljömässiga och sociala påverkan våra aktiviteter har på vår omvärld, säger Andreas Ekberg på Infrahubs.
– Det är glädjande att kunna presentera ytterligare förvärv i linje med vår nordiska strategi där moderna logistikfastigheter spelar en viktig roll i uppbyggnaden av vår fastighetsportfölj. Jönköping har ett bra läge med goda kommunikationer till många konsumenter, och med en miljöcertifierad fastighet kommer vi kunna skapa stort värde för våra hyresgäster och investerare, säger Thorsten Slytå, Managing Director och Head of Nordic Real Estate på Blackrock.

Transaktionen förväntas slutföras i början av januari 2025.

JLL och Wistrand har varit kommersiell respektive legal rådgivare till Infrahubs.

Linklaters har varit legal rådgivare till Blackrock.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Hållbarhetschefen: "Vi kan inte lagstifta engagemang"

Bolag Det är frivilligheten som gör platssamverkan lyckad. Det menar Mia Häggström, hållbarhetschef på Fabege. Just nu pågår en statlig utredning för en lagstiftning som undersöker frågan om att göra platssamverkan obligatoriskt för att öka tryggheten i den byggda miljön och arbeta brottsförebyggande. – Risken är att det blir ineffektivt och dyrt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige